Live Live

Faillissement voor speelgoedketen Intertoys

Gepubliceerd: Donderdag 21 februari 2019 18:41

Faillissement voor speelgoedketen Intertoys

De speelgoedketen moest onlangs al uitstel van betaling aanvragen vanwege de concurrentiestrijd met online verkoop en speelgoed discounters. 

Donderdag is de speelgoedketen Intertoys door de rechtbank van Amsterdam failliet verklaard. Dit komt niet echt als een verrassing, want vorige week werd al uitstel van betaling aangevraagd. Wel blijven op verzoek van de curatoren de winkels voorlopig open. Er wordt door hen dan ook ingezet op een doorstart van het bedrijf. Cadeaubonnen kunnen nog tot zondag ingewisseld worden.

Het faillissement betekent vooral dat de schulden niet worden terugbetaald. De salarissen van de ruim 3.000 medewerkers worden gewoon uitbetaald. De toekomst is voor de medewerkers minder rooskleurig, want voor hen is ontslag aangevraagd.

De concurrentie met online verkoop en speelgoed discounters heeft Intertoys de das om gedaan. De speelgoedketen zag in de laatste jaren de omzet halveren. Franchisenemers vallen overigens buiten het faillissement. Daarvan zijn er nog ruim 100 in Nederland. Ook de Belgische activiteiten vallen buiten het faillissement.

Deel deze pagina: