Live Live

Fase 2 voor aanleg hemelwaterriool in Brielle

Donderdag 06 oktober 2022 17:05

Fase 2 voor aanleg hemelwaterriool in Brielle

De gemeente heeft voor dit project de Omgevingsverbinder ingehuurd voor de omgevingscommunicatie, namelijk Nikki van Alphen. 

Brielle - Afgelopen maandag is fase 2 van het project aanleg hemelwaterriool binnenstad Brielle van start gegaan. Fase 2 wordt gefaseerd uitgevoerd en bestaat uit vijf fasen. Aannemersbedrijf Lindeloof gaat de werkzaamheden in opdracht van de gemeente Brielle uitvoeren. Naar verwachting zullen deze tot medio maart 2023 duren.

Het doel van de aanleg is om te zorgen dat het regenwater sneller afgevoerd kan worden. Daarom wordt in de omgeving van het Wellerondom en Sint Catharijnehof een nieuw hemelwaterriool aangelegd. Tevens wordt er ook een deel van de oude riolering vervangen.

Fase 1 Parkeerterrein
Fase 1 bevindt zich op het parkeerterrein naast de basisschool de Brielse Veste. Gedurende deze periode wordt de helft van het parkeerterrein afgesloten, hier kan niet geparkeerd worden. Op de andere helft van het parkeerterrein kan wel geparkeerd worden.

Fase 2 M.H. Trompstraat
Fase 2 bevindt zich op de kruising met de M.H. Trompstraat en het parkeerterrein. Gedurende de werkzaamheden wordt de kruising afgesloten voor verkeer. Het verkeer krijgt doorgang via een tijdelijke weg over het grasveld. Op deze manier blijft de straat een doorgaande weg. In fase 1 en 2 wordt er alleen een hemelwaterriool aangebracht.

Fase 3 Sint Catharijnehof
Fase 3 bevindt zich op het Sint Catharijnehof. Het Wellerondom wordt gedurende deze periode een doodlopende straat.

Fase 4 Heultje
Fase 4 bevindt zich op het Heultje. De kruising met de Venkelstraat blijft gedurende de werkzaamheden bereikbaar voor doorgaand verkeer.

Fase 5 Sint Catharijnehof
Fase 5 bevindt zich op het Sint Catharijnehof. De Brigittenweg wordt gedurende deze periode een doodlopende straat. In fase 3, 4 en 5 wordt er zowel een hemelwaterriool aangebracht als een vervanging van het oude vuilwaterriool.

Wethouder Robert van der Kooi:" Fase 1 die begin juli was gestart is goed afgesloten. Na afronding van fase 2 zal het regenwater sneller worden afgevoerd wat de binnenstad ten goede komt ".

Monitoring van de omgeving
Met het oog op het belang van omwonenden laat de gemeente de staat van de nabijgelegen bebouwing vastleggen voorafgaand aan de werkzaamheden. De opname houdt in dat de bouwkundige staat en conditie van de panden van de bewoners wordt vastgelegd.

Deze zogeheten bouwkundige opnamen worden verricht door een extern bedrijf. Bewoners die hiervoor in aanmerking komen zullen hierover bericht ontvangen van dit bedrijf.

Naast de bouwkundige opnames, wordt de omgeving voorafgaand en tijdens de uitvoering gemonitord. Deze monitoring bestaat uit het meten van trillingen, het controleren van verplaatsingen van de aangrenzende bebouwing en het volgen van de grondwaterstanden. Door deze monitoring worden afwijkingen snel geconstateerd en kan de gemeente daar direct op anticiperen met als doel het voorkomen van schades als gevolg van de werkzaamheden.

BouwApp
De gemeente heeft voor dit project de Omgevingsverbinder ingehuurd voor de omgevingscommunicatie. Nikki van Alphen, omgevingsmanager, fungeert als aanspreekpunt voor omwonenden en andere betrokkenen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 010-7009762 of e-mailadres brielle@deomgevingsverbinder.nl. Tijdens het project kunnen omwonenden en andere belangstellenden de voortgang volgen via de BouwApp, genaamd "Aanleg hemelwaterriool Binnenstad Brielle". Via deze app zal periodiek informatie over de werkzaamheden worden gedeeld in woord en beeld.

Deel deze pagina: