Live Live

FAURE geeft workshop Songs For Freedom!

Zondag 23 oktober 2022 13:37

FAURE geeft workshop Songs For Freedom!

FAURE heeft dit project georganiseerd om naast meer muziek in de klas te krijgen, de kinderen ook te laten nadenken over vrijheid.

Brielle - Singer-songwriter FAURE geeft de workshop Songs For Freedom op verschillende basisscholen om stil te staan bij het thema vrijheid! In het feestjaar jaar waarin we 450 jaar bevrijding van de Spaanse bezetting vieren, lijkt dit onderwerp relevanter dan ooit en is het goed om stil te staan bij dit onderwerp.

Singer-songwriter Faure liet kinderen met de workshop Songs For Freedom songteksten schrijven die stilstaan bij het thema vrijheid. Wat betekent vrijheid voor jou en wanneer voel je je vrij? Deze vragen werden beantwoord in de liedteksten die de kinderen zelf hadden geschreven. Waar de ene leerling schreef over hoe fijn het is dat hij/zij veilig naar school kan, schreef de andere leerling over hoe vrij je je kan voelen als je een strandwandeling maakt met je hond. Deze liedteksten werden geschreven bij een vooraf geproduceerde backingtrack en aan het einde van de workshop heeft elke leerling zijn/haar lied voorgedragen aan de klas. Sommige leerlingen wisten zelfs een heuse rap te presenteren!

FAURE heeft dit project georganiseerd om naast meer muziek in de klas te krijgen, de kinderen ook te laten nadenken. ‘Door de leerlingen over vrijheid te laten schrijven staan ze op een spelende wijs stil bij wat hij/zij voor waarde aan vrijheid hecht.’

Deze workshop is de leerlingen aangeboden door FAURE in samenwerking met Stichting Brielle 2022, Stichting Kunst en Cultuur Brielle en Stichting Push. Samen zorgen zij dat alle leerlingen deelnemen aan een breed aanbod van kunst, cultuur en lokaal erfgoed.

Deel deze pagina: