Live Live

Feestelijke dag voor huurders nieuwbouw Sterrenkwartier

Zondag 10 december 2023 11:00

Feestelijke dag voor huurders nieuwbouw Sterrenkwartier

Spijkenisse - Op sinterklaasavond kregen de nieuwe bewoners de sleutels overhandigd. 

Het Sinterklaasfeest was dit jaar wel extra bijzonder voor de 8 gezinnen die gaan wonen in de nieuwbouw Stella Nova 2 in Sterrenkwartier Hoog. ‘Vol verwachting klopt ons hart’, want zij kregen op 5 december de sleutels van hun nieuwe woning overhandigd.

De huurders kwamen met een portie gezonde spanning aangelopen naar het Zonnepad waar hun nieuwbouwwoning staat. “Het is voor ons zo snel gegaan, Ik kan het nog niet geloven dat we de sleutel van ons huisje hebben” zei meneer Marcano en mevrouw Salcedo. Het geluk straalt van hun gezicht af. Dat zie je op de foto, waar ze samen met hun even gelukkige buurvrouw mevrouw De Jongh op de foto staan. Ook voor de woonconsulentes Elmira en Yvonne is het een bijzondere dag. Zij hebben de verhuringen van deze duurzame woningen gedaan. “We vonden het wel erg leuk om de sleutels vandaag uit te reiken aan de huurders. 5 december is het pakjesavond en dit maakt het extra bijzonder. Wij zijn erg trots dat we de eerste nieuwbouwwoningen van fase 2 kunnen opleveren. En de rest volgt vanaf begin 2024”. Wij wensen de huurders veel succes met de verhuizing en alvast veel plezier met hun woning.

De huurwoningen bestaan uit 23 eengezinswoningen (een rij van 8 en een rij van 15 eengezinswoningen) en 22 appartementen. De eerste 8 eengezinswoningen zijn op 5 december opgeleverd aan de huurders. De verwachting is dat de 15 eengezinswoningen aan de Plantenlaan in het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd en de appartementen in het derde kwartaal van 2024.

De 33 koopwoningen Stella Nova 2 zijn door ABB verkocht. De nieuwbouw Stella Nova fase 1 en fase 2 is door ontwikkelende bouwer ABB gerealiseerd. Ook voor fase 3 is ABB de ontwikkelende partij. Gemeente Nissewaard pakt de woonomgeving aan.

De jaren 60 woonwijk Sterrenkwartier Hoog wordt fasegewijs omgetoverd tot een nieuwe, eigentijdse woonomgeving. In de woonwijk worden gebouwen gesloopt om plaats te maken voor nieuwe woningen. Deze nieuwe woningen bestaan uit zowel koop- als huurwoningen.

Deel deze pagina: