Live Live

Feestelijke heropening Albeda locatie

Gepubliceerd: Dinsdag 09 november 2021 16:49

Feestelijke heropening Albeda locatie

Stagelopen en naar school gaan in één pand past goed bij de ambitie van Albeda. 

Spijkenisse - Studenten van Albeda Zorgcollege en Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk kunnen sinds kort naar school én stagelopen op de locatie Thorbeckelaan in Spijkenisse. De compleet gerenoveerde Albeda locatie biedt nu ook onderdak aan kinderopvang van Mundo, en aan dagbesteding van Zuidwester.

Op donderdag 4 november vond, in het bijzijn van wethouder Wouter Struijk (onderwijs) en Léon Soeterboek (zorg en welzijn) van gemeente Spijkenisse, de feestelijke heropening plaats. Op deze Albeda locatie worden de mbo-opleidingen Dienstverlening zorg & welzijn, Maatschappelijke zorg en Pedagogisch werk aangeboden. De locatie groeide in drie jaar tijd naar ongeveer 500 studenten. Afgelopen zomer vond er een grondige inpandige renovatie plaats. Met deze verbouwing is de school goed voorbereid op het onderwijs van nu en in de toekomst, en is een contextrijke school gecreëerd waarin de praktijk zichtbaar aanwezig is.

Zichtbaar aanwezig

Stagelopen en naar school gaan in één pand past goed bij de ambitie van Albeda om de verschillende beroepsopleidingen beter aan te laten sluiten bij ontwikkelingen in het werkveld. Gert van der Mast, onderwijsleider: ‘We hebben natuurlijk studenten die stagelopen buiten de locatie. Dat blijft gewoon. De meerwaarde om samen met onze praktijkpartners onder één dak te zitten, is dat die praktijk zichtbaar aanwezig is op onze locatie. Onze studenten ontmoeten de doelgroepen waarvoor ze worden opgeleid bij wijze van spreken op de gang.’

Samenwerking

Het plan sluit ook aan bij de wens van de gemeente Spijkenisse om de samenwerking in het maatschappelijk veld te stimuleren. Van der Mast: ‘Door de samenwerking kunnen we expertise delen om het onderwijs te optimaliseren voor de arbeidsmarkt. Als we jongeren een aantrekkelijke opleiding kunnen bieden met uitzicht op een baan, dan zullen ze sneller geneigd zijn hier in de regio te blijven in plaats van naar de grote stad te trekken.’

Verdiepen


De eerste groep studenten van de verschillende opleidingen en leerjaren zijn inmiddels geplaatst in de praktijkomgeving van Mundo en de dagbesteding van Zuidwester op de schoollocatie. Ook andere organisaties, waaronder Careyn, Humanitas, VCPO, Prokind, Humankind, Kinderkoepel en ASVZ hebben interesse getoond in deze wijze van werken. De eerste samenwerkingsovereenkomsten hiervan worden de komende maand ondertekend.

Deel deze pagina: