Live Live

Feestelijke onthulling elektrische rolstoelfiets

Gepubliceerd: Dinsdag 02 juli 2019 16:31

Feestelijke onthulling elektrische rolstoelfiets

De bewoners van het Catharina Gasthuis zijn heel erg blij met hun nieuwe elektrische rolstoelfiets!

Brielle - Op donderdagmiddag 27 juni j.l. was het voor de bewoners van het Catharina Gasthuis eindelijk zover. In de vrolijk versierde binnentuin werd in aanwezigheid van de bewoners “De Verrassing” feestelijk onthuld. Al de hele week werd druk gespeculeerd over wat deze verrassing zou kunnen zijn. Onder het genot van vruchtenbowl, in een heerlijk zonnetje en met vrolijke muziek werd de elektrische rolstoelfiets onthuld.

Twee medewerksters reden met de fiets de tuin rond onder begeleiding van het toepasselijke lied: “Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel”. Na gejoel en luid applaus van de bewoners meldden zich al veel gegadigden die graag eens een ritje willen maken. De middag werd afgesloten met een lekker ijsje.

Reden aanschaf rolstoelfiets

Bewoners willen graag meer naar buiten en vinden het leuk om verder te komen dan enkel in de binnentuin. Daarom is naar een passende oplossing gezocht. De bestaande duo-fiets is verouderd en niet elektrisch ondersteund. Daardoor en door de toenemende zorgzwaarte van bewoners is deze fiets nog maar door heel weinig bewoners te gebruiken. Na een proefperiode waarin bewoners zeer positief waren over de fiets is besloten de fiets aan te schaffen.

Deel deze pagina: