Live Live

Feestelijke opening centrale huisvesting stadsbeheer

Gepubliceerd: Vrijdag 24 september 2021 18:38

Feestelijke opening centrale huisvesting stadsbeheer

De kantoren van de oude rayons waren sterk verouderd met hoge onderhoudskosten.

Nissewaard - Op donderdag 23 september openden wethouder Jan Willem Mijnans (Beheer Openbare Ruimte) en wethouder Martijn Hamerslag (Financiën en Grondzaken) een nieuw kantoor met opslagterrein aan de Voorweg 11 in Spijkenisse. Vanaf nu is dit de uitvalsbasis voor alle medewerkers van de afdeling stadsbeheer van Nissewaard. Hiermee is de samensmelting van meerdere rayons een feit. Deze waren tot voor kort verspreid over de gemeente.

De kantoren van de oude rayons waren sterk verouderd met hoge onderhoudskosten. Ook voldeden de werkplekken niet meer aan de arbo-eisen. Met de nieuwbouw behoort dat tot het verleden. Het kantoor aan de Voorweg telt ruim vijftig werkplekken inclusief enkele flexwerkplekken. De toekomstige gebruikers van het nieuwe onderkomen zijn nauw betrokken geweest bij het ontwerpproces. Ook is het nieuwe gebouw duurzaam, nagenoeg energieneutraal en onderhoudsarm.

“Er waren in onze gemeente vier rayons voor ruimtelijk beheer. Dit was met name in de periode waarin er diverse nieuwe woonwijken in Spijkenisse werden gebouwd nuttig”, licht wethouder Mijnans toe. “Maar inmiddels ligt het accent meer op beheren dan op bouwen. Daarom zijn de rayons nu op één plek samengekomen. Door het kantoor en opslagterrein op één locatie te centreren zijn we efficiënter. Er is nu één team voor het beheren van de buitenruimte, met één rayon als uitvalsbasis en opslagplaats. De medewerkers kunnen hierdoor sneller schakelen en dit is zowel voor de gemeente als voor de inwoners prettig. Het sluit aan op onze ambitie: Nissewaard als fijne plek om te leven.”

Onthulling creatie voormalig directeur

Met de realisatie van de centrale huisvesting van stadsbeheer gaat een grote wens in vervulling van de eind 2019 overleden directeur cluster Leefomgeving Paul Brock. Hij gaf in 2017 de uiteindelijke doorslag voor de keuze voor de nieuwe locatie in Spijkenisse Noord. Omdat hij in zijn vrijetijd kunstenaar was, bestond de officiële openingshandeling van de centrale huisvesting uit het onthullen van één van zijn creaties.

“Na een lange, intensieve voorbereidingsfase, zijn we blij dat de nieuwbouw nu echt een feit is”, zegt wethouder Hamerslag tot besluit. “Dankzij het renoveren en moderniseren van het voormalige pand van Voorne Putten Werkt, de uitbreiding hiervan met een nieuwbouw van 1.900 vierkante meter en de aanleg van een zeer ruim opslagterrein, zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Deel deze pagina: