Live Live

Film in De Boekenberg

Gepubliceerd: Zaterdag 13 april 2019 18:47

Film in De Boekenberg

Het zijn echter allemaal korte filmpjes van enkele minuten, maar met stilstaande beelden zal een toelichting gegeven worden. 

Spijkenisse - Zaterdag 20 april vertoont de Oudheidkamer weer een aantal oude films. De door Adr. Kweekel , Arie van Hamburg en Dr. Jurrjens gemaakte 8 mm films zijn gedigitaliseerd en een deel van de collectie wordt nu vertoond. Te zien zijn beelden gemaakt in 1945 van de huldiging van de hulpverleners tijdens de tyfusepidemie op de Oostkade voor Café Sport.

Aansluitend een beeld van de versiering van de Voorstraat met de bewoners van toen, ter gelegenheid van het Oranjefeest in 1946 en van de kerkklokken die na de oorlog weer terugkwamen. Het zijn echter allemaal korte filmpjes van enkele minuten, maar met stilstaande beelden zal een toelichting gegeven worden over het betreffende onderwerp.

Verder o.a. een film van de Christelijke School aan de Zijlstraat, een visconcours voor de leerlingen van de Lagere School in de Tankval en beelden van de winters in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw. Aanmelden bij de balie in de bibliotheek of op dinsdag en zaterdag bij de Oudheidkamer of via de website van de Boekenberg:www.boekenberg.nl Een vrijwillige bijdrage t.b.v. de Oudheidkamer wordt ten zeerste gewaardeerd.

Datum: 20 april 2019
Locatie: Auditorium 3e etage Boekenberg
Aanvang: 13:30 uur

Deel deze pagina: