Live Live

Financiële regelingen bij een laag inkomen

Dinsdag 07 juni 2022 18:01

Financiële regelingen bij een laag inkomen

De gemeente Westvoorne heeft alle regelingen in een handige folder op een rij gezet.

Westvoorne - Heeft u een bijstandsuitkering? Of een laag inkomen uit werk of een andere uitkering? En heeft u weinig spaargeld? Dan kunt u extra financiële ondersteuning aanvragen. Als vergoeding voor bepaalde kosten of als extraatje bovenop uw inkomen.

De gemeente Westvoorne heeft alle regelingen in een handige folder op een rij gezet. Ze staan hieronder ook voor u weergegeven met een link naar meer uitleg. Zo kunt u makkelijk zien welke regeling voor u bedoeld is en hoe u een aanvraag indient. U kunt de folder opvragen via ons ServicePunt door een mail te sturen naar servicepunt@westvoorne.nl of door te bellen met 14 0181.

Participatiepakket: voor volwassenen om deel te nemen aan activiteiten, zoals sport.

Kindpakket: om kinderen te laten deelnemen aan sport- en schoolactiviteiten. Ook is een tegemoetkoming in de kosten van een computer of iPad mogelijk.

Woonkostentoeslag: een toeslag als de kosten van huur of hypotheek te hoog zijn gezien uw inkomen.

Individuele inkomenstoeslag: een jaarlijkse toeslag als u al drie jaar een laag inkomen heeft en er geen uitzicht is op inkomensverbetering.

Collectieve zorgverzekering: de gemeente biedt deze zorgverzekering samen met CZ aan. U kunt maandelijks een tegemoetkoming in de premiekosten ontvangen.

Bijzondere bijstand: u kunt bijzondere bijstand ontvangen voor bijvoorbeeld een eigen bijdrage voor rechtshulp of de kosten van bewind.

Kwijtschelding gemeentelijke belastingen: voor afvalstoffenheffing, hondenbelasting en OZB.

Individuele studietoeslag: een halfjaarlijkse vergoeding voor studenten die door een arbeidshandicap niet kunnen bijverdienen.

Voor de regelingen gelden aanvullende voorwaarden. Neem daarom altijd contact op met de gemeente via 14 0181 of door een e-mail te sturen naar infowis@westvoorne.nl.

Wethouder Borgonjen heeft de folder onlangs overhandigd aan alle organisaties die deel uitmaken van het sociaal gebiedsteam.

Deel deze pagina: