Live Live

Fluisterboot De IJsvogel gaat weer varen!

Gepubliceerd: Zaterdag 20 juni 2020 18:32

Fluisterboot De IJsvogel gaat weer varen!

Na een zeer grondige opknapbeurt kan de IJsvogel er de volgende 20 jaar weer tegen!

Zuidland - Fluisterboot De IJsvogel vaart al ruim 20 jaar en heeft in al die jaren al ontelbaar veel bezoekers een leuke dag bezorgd. Heel veel bezoekers hebben de tocht al meerdere malen gemaakt. Tot en met 2019 was de boot in beheer van de gemeente Nissewaard maar vanaf 2020 vaart de boot net zoals fluisterboot Bernisse voor de Stichting Fluisterboot Voorne Putten. Na een zeer grondige opknapbeurt kan de IJsvogel er de volgende 20 jaar weer tegen! De enthousiaste vrijwilligers staan te trappelen om u te ontvangen!

De IJsvogel vaart vanaf het gemaal “de Leeuw van Putten” bij de Spijkenisser molen Nooitgedacht over de Vierambachtenboezem naar het Oostenrijk, een oude zeearm van de Bernisse. Hier bevindt zich ook wijngaard Domein de Vier Ambachten waar wordt aangelegd voor een culinaire stop. Proef hier eens van de lekkere wijnen of cider die hier gemaakt worden.

De tocht is er echt een van afwisselingen, vanaf de molen en het gemaal, langs oude huizen en de oude dorpskerk van het oorspronkelijke dorp Spijkenisse, langs nieuwe woonwijken en gebouwen van de moderne stad, door een bos, langs polders, rietkragen, koeien, knotwilgen, natuurgebieden en op het eind een wijngaard. Je komt op plaatsen waar je anders nooit komt. Aan boord is een ervaren schipper en een deskundige gids die u over de cultuur en natuur veel kunnen vertellen. Vakantie in eigen land? Ga mee met de IJsvogel en geniet van een leuke dag!

Fluisterboot Bernisse, de andere boot van de stichting, vaart vanaf Zuidland over de gelijknamige rivier richting Simonshaven of naar Heenvliet. Een totaal andere tocht, maar ook een bijzonder leuke groene tocht waarop van veel natuur genoten kan worden.

Hoewel de IJsvogel 38 en de Bernisse 46 zitplaatsen hebben, mogen zij door de Corona voorschriften voorlopig maar 10 plaatsen per boot uitgeven. Zodra de regels het toelaten zullen ze graag weer met meer bezoekers gaan varen. U kunt boeken via de website van de stichting www.rondvaart.info of google op SFVP . Als u op een van de foto’s klikt, kunt u kiezen en vervolgens boeken.

Deel deze pagina: