Live Live

Fluisterboot De IJsvogel overgedragen aan stichting

Gepubliceerd: Donderdag 25 juni 2020 11:20

Fluisterboot De IJsvogel overgedragen aan stichting

De Fluisterboot is een open, elektrisch aangedreven milieuvriendelijke rondvaartboot, die wordt gevaren door vrijwilligers.

Nissewaard - Woensdag 24 juni heeft de gemeente Nissewaard fluisterboot De IJsvogel officieel overgedragen aan stichting Fluisterboot Voorne-Putten. Dit is gebeurd door het tekenen van een overeenkomst door wethouder Martijn Hamerslag en de heren Fred Lorsheijd en Ieke Dusseljee van het bestuur van Stichting Fluisterboot Voorne-Putten. Deze stichting onderhoudt en regelt de vaartochten voor Fluisterboot Bernisse. Vanaf 1 juli verzorgt de stichting ook het beheer van De IJsvogel.

Ongeveer twintig jaar geleden heeft een aantal inwoners het idee geopperd om in Spijkenisse een fluisterboot te laten varen. Nergens in onze omgeving werd door een rondvaartboot gevaren op de kleine binnenwateren, maar er was wel vraag naar vanuit de toeristen. De eerste fluisterboot werd gehuurd om het ‘te proberen’. Nu kon er gevaren worden, en onder alle zeer lage bruggetjes door. Van het voorjaar tot eind zomer 2001 is met de gehuurde boot gevaren. En het bleek een succes te zijn. Ook de gemeente zag dit en er werd door de raad besloten om een fluisterboot aan te schaffen naar onze eisen, voor kleine bruggen, drie vaarten op een dag en het huisvesten van een schoolklas.

De boot is een open, elektrisch aangedreven milieuvriendelijke rondvaartboot, die wordt gevaren door vrijwilligers. Een aantal schippers en gidsen is al vanaf het eerste uur actief als vrijwilliger bij de fluisterboot.

De boot vertrekt vanaf het gemaal De Leeuw van Putten, Noordeinde 93 in Spijkenisse en vaart naar het groene buitengebied. Onderweg vertelt een gids over de lokale geschiedenis en de natuur. Fluisterboot De IJsvogel is weer in de vaart vanaf 1 juli, een rondvaart duurt 2 uur. Bij voldoende belangstelling maakt De IJsvogel een korte tussenstop bij Wijngaard de Vier Ambachten. Boeken kan via www.rondvaart.info.

Martijn Hamerslag: ‘We trots zijn op de fluisterboot, we waarderen de inzet van de vele vrijwilligers enorm en blijven als gemeente natuurlijk betrokken waar nodig. We wensen de nieuwe stichting veel succes!’.

Vanwege de corona-maatregelen mogen er maximaal 10 personen mee per vaart.

Deel deze pagina: