Live Live

Folder over terrassenbeleid in Gemeente Brielle

Dinsdag 08 februari 2022 13:52

Folder over terrassenbeleid in Gemeente Brielle

Bij nieuw te maken terrassen en bij vernieuwing van de terrassen dient het beleid aangehouden te worden.

Brielle - De gemeente Brielle heeft een folder "Terrassenbeleid Brielle" laten maken. Deze folder is bedoeld als een handvat voor ondernemers in de Brielse binnenstad en geeft een overzicht van de gewenste beeldkwaliteit voor de terrassen. De doelstelling is een bij de kwaliteit van de binnenstad passende uitstraling van de buitenruimte. Terrassen zijn een belangrijk onderdeel van deze buitenruimte. Het terrassenbeleid biedt het kader voor een terrasinrichting passend bij de beeldkwaliteit van de binnenstad en is in overleg met de Brielse ondernemers opgesteld.

Briels palet

Het Briels palet als handboek voor de inrichting van de openbare ruimte dient voor dit element als een inspiratiedocument voor ondernemers. De doelstelling is dat ondernemers, bij vernieuwing van hun terrasinrichting, de inrichting conform het Briels palet vormgeven. Nieuwe ondernemers die zich in Brielle willen vestigen krijgen informatie over het Briels palet met hun vergunning meegestuurd. De deelprojecten van de Binnenstad-en havenvisie worden in overeenstemming met het Briels palet uitgevoerd.

Wethouder Robert van der Kooi: "Door met elkaar een Briels palet af te spreken, dat gebaseerd is op de aanwezige kwaliteiten in Brielle, ontstaat meer samenhang in de buitenruimte. Hierdoor komen bijzondere plekken veel meer tot hun recht".

Terrassenbeleid

Bij nieuw te maken terrassen en bij vernieuwing van de terrassen dient het beleid aangehouden te worden. De nieuw uit te geven terrassen op de Turfkade inclusief de vlonderterrassen zijn een pilot. Indien de keuze van de ondernemer buiten het Briels palet valt, moet deze ter goedkeuring aan de monumentencommissie worden voorgelegd. Het beleid stelt dat voor terraselementen die verankerd zijn (windschermen) een omgevingsvergunning nodig is, dit is in overeenstemming met de huidige situatie. Voor de losstaande terrasinrichting is geen vergunning nodig.

Folder

Het terrassenbeleid is opgenomen in een folder "Terrassenbeleid Brielle" die een overzicht geeft van de gewenste beeldkwaliteit voor de terrassen. Onlangs heeft de gemeente de folder met een begeleidend schrijven naar de Brielse ondernemers gestuurd. Meer informatie is te vinden op de website: https://www.brielle.nl/brielspalet.

Deel deze pagina: