Live Live

Fouten erkend in bomenkap in de Bernisse

Gepubliceerd: Zaterdag 10 februari 2018 15:54

Fouten erkend in bomenkap in de Bernisse

Inmiddels is men begonnen aan een ontwikkelplan om de natuurbeleving in het gebied terug te brengen. 

Regio - De vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Hollandse Delta vond afgelopen week plaats. In de vergadering kwam onder andere de kap van wilgen langs de Bernisse aan de orde. Hier was veel commotie over, want het waterschap heeft er 1.000 wilgen gekapt. De VV-leden merkten op dat de dertig jarige bomen niet als opschot worden gezien door de bevolking.

Verantwoordelijk heemraad Lies Struik liet weten het zeer te betreuren wat er in het Bernissegebied is gebeurd. Een door de heer Klok ingediende motie van treurnis haalde het niet. Wel werd een motie aangenomen waarin wordt gesteld dat er fouten zijn gemaakt en waarin bepaald is dat er voorlopig geen Round-up meer gebruikt wordt.

Ter uitvoering van de motie is heemraad Struik inmiddels begonnen aan een ontwikkelplan om de natuurbeleving in het gebied terug te brengen. Dit plan wordt samen met de gemeente, Staatsbosbeheer, bewoners en andere betrokkenen gemaakt. De portefeuillehouder moet de vorderingen elke drie maanden rapporteren aan de leden van het algemeen bestuur.

Deel deze pagina: