Live Live

Gebiedsontwikkeling Heijwegenlaan van start

Zaterdag 10 juni 2023 09:13

Gebiedsontwikkeling Heijwegenlaan van start

De start van de werkzaamheden omvat een beperkte sanering van de grond en het bouwrijp maken van het gebied.

Nissewaard - Afgelopen woensdag 7 juni zijn drie bouwborden onthuld als start van de gebiedsontwikkeling aan de Heijwegenlaan in de wijk De Vier Ambachten.

Scholen en woningen

Op de locatie zijn op dit moment de scholen MY college en het Penta college Scala en sporthal Den Oert gevestigd. Voor het gebied is een nieuw plan gemaakt met nieuwbouw ter vervanging van de hierboven genoemde scholen en de Charles de Foucauld mavo, alsmede circa 270 nieuwe woningen en appartementen. De sporthal Den Oert is geïntegreerd in het plan. Onderwijswethouder Wouter Struijk: “Het is een belangrijke ontwikkeling, om voor de drie scholen een nieuw en passend gebouw neer te zetten, dat het beste aansluit op hun onderwijsontwikkeling.”

Participatietraject

De nieuwbouwplannen zijn in nauw overleg met de gemeente, schoolbesturen en omwonenden ontwikkeld. Zo is er veel aandacht gegeven aan het groene en waterrijke karakter van het openbaar gebied, dat ook kwaliteit biedt voor bewoners van de reeds bestaande woningen in de wijk. Wethouder Wonen Jan Willem Mijnans is blij met de manier waarop de gebiedsontwikkeling tot stand is gekomen: “We hebben samen met alle betrokkenen in betrekkelijk korte tijd deze gebiedsontwikkeling voor elkaar gekregen. Voor mij is het een goed voorbeeld van een participatietraject, zoals we dat hebben doorlopen. Ik ben dan ook trots op het uiteindelijke resultaat.” Met de landschapsarchitect wordt het groenplan met nieuwe bomen en beplanting verder uitgewerkt. Daarnaast wordt er invulling gegeven aan de diverse speel- en sportvoorziening in het gebied.

Woningenmix

De start van de werkzaamheden omvat een beperkte sanering van de grond en het bouwrijp maken van het gebied. Naar verwachting kan er in de eerste helft van 2024 gestart worden met de bouw van de nieuwe scholen. Het te realiseren woningbouwprogramma zal bestaan uit een mix van sociale huurwoningen, vrije sector huurwoningen en vrije sector koopwoningen.

Informatie en vragen

Meer informatie is te vinden op de website van Nissewaard (www.nissewaard.nl/werk-in-uitvoering/projecten/) onder het kopje Heijwegenlaan en omgeving.

Deel deze pagina: