Live Live

Geef fietsendieven geen kans, gebruik een 2e slot!

Gepubliceerd: Dinsdag 24 augustus 2021 14:00

Geef fietsendieven geen kans, gebruik een 2e slot!

Het klinkt simpel, maar in de praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen goed op slot.

Nissewaard - Diefstal van fietsen, e-bikes en scooters komt in ons fietsland helaas vaak voor. Om in Nissewaard inwoners te helpen het risico op diefstal te verkleinen, nemen de gemeente en de politie diverse maatregelen.

De week van 6 september staat in het teken van anti-fiets/scooterdiefstal. Eén daarvan is een graveeractie. Op dinsdag 7 september van 10.00-15.00 uur komt een BOA met politie naar de Markt in Spijkenisse om kosteloos fietsen te graveren. Burgemeester Foort van Oosten is hier van 13.15 tot 13.45 uur bij aanwezig. De fietsen worden dan meteen geregistreerd.

Op woensdagmiddag 8 september staan BOA’s en politie bij Scala Rietvelden, de Ring van Putten, de skatebaan en jongerencentrum Westdijk om fietsen te graveren en uitleg te geven hoe leerlingen hun fiets kunnen beveiligen. Op vrijdagmiddag 10 september gebeurt dit bij jongerencentrum Maaswijk.

Goed op slot zetten en registreren

De eenvoudigste manier om het risico op diefstal enorm te verkleinen is: zet uw fiets of scooter goed op slot. Het klinkt simpel, maar in de praktijk staat maar zo’n 10% van de fietsen goed op slot. De rest is kwetsbaar voor diefstal. Wie zijn fiets met een ART-2 goedgekeurd kettingslot ergens aan vastzet, loopt veel minder risico op een dag lopend naar huis te moeten. Laat uw fiets bovendien graveren en registreren. Dit kunt u eenvoudig doen via de App ‘Stop Heling’, die u kunt downloaden in de App Store of Google Play. Is uw fiets dan toch een keer verdwenen, kunt u aangifte doen. Dat is zinvol, want er worden regelmatig fietsen opgespoord die in het fietsdiefstalregister staan.

Geld terug op 2e slot

Wie in de actieweek een ART-2 goedgekeurd kettingslot aanschaft, kan 50% van het aankoopbedrag terugkrijgen, tot een maximum van 25 euro. De bijdrage is beschikbaar voor 100 sloten, OP=OP! Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente www.nissewaard.nl/tweedeslot

De vijftigste inwoner die zijn fiets dinsdag op de markt laat graveren, ontvangt gratis een tweede slot.

Deel deze pagina: