Live Live

Geef uw mening over de kostentoedelingsverordening

Gepubliceerd: Maandag 22 juni 2020 17:07

Geef uw mening over de kostentoedelingsverordening

Laat je mening horen over de kostentoedelingsverordening van de Waterschapslasten!

Regio - Een hele mond vol: kostentoedelingsverordening. Maar ga het woord ontleden en je komt wel precies uit bij wat er bedoeld wordt: de kosten die met z’n allen verdeeld worden. In dit geval voor alle kosten, die bij Waterschap Hollandse Delta gemaakt worden en dat zijn er heel wat: voor 776 km dijken. Maar ook voor de gemalen, waterzuiveringen en alles wat daarbij komt kijken. Zo’n 7300 km aan watergangen zijn er in het gebied van Hollandse Delta, maar ook vele wegen, waarvoor betaald moet worden. En de gebieden rondom de wateren en de wegen, waar het groenonderhoud belangrijk is.

Bij de kostentoedeling betalen de verschillende gebruikers, ook verschillende tarieven. En inwoners betalen daar een behoorlijk groot deel aan: 45 % voor het watersysteem en 40 % voor de wegen. De fractie van de PvdA in het Waterschap vindt, dat deze kosten voor inwoners niet mogen stijgen. Integendeel, in andere gebieden wordt zelfs minder aan inwoners toegerekend. De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen, denk aan de vervuilende fabrieken in ons gebied.

Wil je ook je mening laten horen over deze verordening, laat de fractie dit dan weten via h.wiersma-dendulk@wshd.nl en reageer via de site van Waterschap Hollandse Delta https://www.wshd.nl/nieuwe-kostentoedelingsverordening/. Dit moet voor 17 juli a.s.

U kunt zich ook opgeven bij het Waterschapsloket, voor een informatieavond: 2005005@wshd.nl

Deel deze pagina: