Live Live

Geen traditionele 1 aprilviering in 2021

Gepubliceerd: Zaterdag 26 december 2020 15:21

Geen traditionele 1 aprilviering in 2021

Het alternatieve programma is inmiddels besproken met burgemeester Gregor Rensen.

Brielle - Het zal duidelijk zijn, dat het nemen van een beslissing op dit moment over de wijze, waarop wij de 1e april in 2021 denken te vieren, geen eenvoudige is.

De impact van het coronavirus Covid-19 en de daaruit voortvloeiende regelgeving van de overheid, is heel groot. De huidige situatie tegen het licht houdend, heeft geleid tot het besluit van het bestuur, dat van een normale 1 aprilviering 2021 geen sprake kan zijn. Het maximale is, het maken van een alternatief programma voor de viering, waarbij rekening kan worden gehouden met de veiligheidsvoorschriften, zoals die rond 1 april naar verwachting zullen gelden.

Het alternatieve programma is op 3 december besproken met de burgemeester. Ook de gemeente was van mening, dat een normale 1 aprilviering 2021 niet aan de orde is. Van het door de 1 Aprilvereniging overlegde conceptprogramma voor een aangepaste viering, onder de titel ‘1 aprilviering 2121 anders - maar wel samen', werd door de gemeente met instemming kennis genomen. Het conceptprogramma zal de komende tijd verder worden uitgewerkt.

Deel deze pagina: