Live Live

Geen vaccinatiedagen Centrum voor Jeugd en Gezin

Gepubliceerd: Maandag 16 maart 2020 20:49

Geen vaccinatiedagen Centrum voor Jeugd en Gezin

De individuele vaccinaties op de CJG-locaties gaan gewoon door, net als de afspraken voor gezondheidsonderzoek.

Door de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) en de onvoorspelbaarheid daarvan, gaan de vaccinatiedagen voorlopig niet door. Ze stellen ze in elk geval uit tot na de zomervakantie. Prikken tegen meningokokkenziekte is wel vóór 1 juli.

Prik voor 9-jarigen (DTP/BMR) en 12- en 13-jarigen (HPV)
Bescherming tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio (DTP), bof, mazelen en rodehond (BMR) en het humaan papillomavirus (HPV) komt niet in gevaar door de vaccinaties ertegen een half jaar uit te stellen. Wie is uitgenodigd nu een van deze prikken te komen halen, krijgt voor de vaccinatiedagen in het najaar opnieuw een uitnodiging.

Prik voor 14-jarigen (MenACWY)
Meningokokkenziekte type W circuleert nog steeds. Hiertegen vaccineren ze daarom het liefst voor de zomervakantie. Momenteel denken ze na over hoe ze deze prik toch kunnen geven vóór 1 juli 2020. De 14-jarigen die waren opgeroepen voor deze prik, krijgen hierover zo snel mogelijk bericht.

Afspraken bij het CJG gaan wel door
De individuele vaccinaties op de CJG-locaties gaan gewoon door, net als de afspraken voor gezondheidsonderzoek. Dit geldt ook voor de inloopspreekuren waar zwangeren een prik tegen kinkhoest kunnen halen.

Meer informatie?
Op de website rivm.nl/coronavirus/covid-19 staat alle actuele informatie over het coronavirus (COVID-19). Op de websites eenprikzogepiept.nl en centrumvoorjeugdengezin.nl houden ze iedereen op de hoogte van de gevolgen voor deze dienstverlening.

Deel deze pagina: