Live Live

Geen vuurwerkverboden in onze regio

Gepubliceerd: Vrijdag 11 november 2022 14:03

Geen vuurwerkverboden in onze regio

LINQ Media stelde de vier gemeentes op Voorne-Putten vragen over een mogelijk algeheel vuurwerkverbod. 

Regio - Vorige week werd bekend dat gemeentes zelf mogen bepalen of zij tijdens de jaarwisseling een vuurwerkverbod instellen. De afgelopen twee jaarwisselingen was vuurwerk landelijk niet toegestaan vanwege corona en de ziekenhuizen die dreigden overbelast te raken.

Uit een eerdere rondgang van LINQ Media bij de vier gemeentes op Voorne-Putten bleek dat Nissewaard geen vuurwerkverbod op zal leggen en het landelijke beleid blijft volgen. Ook de gemeente Hellevoetsluis stelt geen vuurwerkverbod in bij het uitblijven van een landelijk vuurwerkverbod.

De gemeente Westvoorne liet weten dat er vooral sprake is van bepaalde plekken waar geen vuurwerk afgestoken mag worden. Dit wordt op een later moment gecommuniceerd via de kanalen van de gemeente.

Ook de gemeente Brielle heeft inmiddels een reactie gegeven en laat weten dat er ook hier geen algeheel verbod zal gelden tijdens de jaarwisseling, maar stelt wel een aantal vuurwerkvrije zones in, zoals bij begraafplaatsen, tunneltjes en in de omgeving van ouderenvoorzieningen.

Deel deze pagina: