Live Live

Geervliet heeft al 640 jaar stadsrechten

Gepubliceerd: Zondag 04 april 2021 19:36

Geervliet heeft al 640 jaar stadsrechten

Zondag was het 640 jaar geleden dat Geervliet stadsrechten kreeg. 

Geervliet - Burgemeester Foort van Oosten en wethouder Martijn Hamerslag brachten zondag een bezoek aan Geervliet. Op deze dag, 640 jaar geleden, werden stadsrechten toegekend aan deze historische stad door Sweder, heer van Abcoude, Gaesbeek, Strijen en Putten. Een echte stadsomroeper verkondigde de gebeurtenis en overal in de stad hangt de historische vlag van Geervliet.

Ook is deze dag de gerestaureerde 300 jaar oude klok weer in gebruik genomen. Deze klonk voor het laatst 75 jaar geleden tijdens de dodenherdenking in 1946. Binnen in het stadhuis tekenden de burgemeester en de wethouder voor het wederom in gebruik nemen van de oude klok.

Het oude stadhuis van Geervliet is door de gemeente aan de buitenkant gerenoveerd, zo zijn voegen vervangen, is er geschilderd, is bovenop het torentje een nieuwe windwijzer geplaatst en is het wapen van Geervliet opnieuw bedekt met bladgoud.

Ook is aandacht besteed aan het 50 jarig bestaan van Stichting Oud Geervliet. Voorzittter Ingrid Ranftl ontving uit handen van de burgemeester daarvoor een cheque.

Deel deze pagina: