Live Live

Geervliet wint pieperpootbokaal met megaoogst

Gepubliceerd: Zaterdag 07 juli 2018 10:33

Geervliet wint pieperpootbokaal met megaoogst

Het was voor alle vier de scholen die deelnamen aan het pieperpootproject een goed aardappeljaar.

Geervliet - Het was de grootste oogst aller tijden in de historie van het pieperpootproject voor scholen, de tien kilo die de Markenburgschool in Geervliet vrijdag opgroef uit de grote kist op het schoolplein. Daarmee won de groep 7 van meester Bram de pieperpootbokaal van de agrarische natuurvereniging Natuurlijk Voorne-Putten (NVP).

De gelegenheidsboeren die eind maart 15 pootaardappelen in de grond stopten, die regelmatig water gaven en er verder maar het beste van hoopten, waren hoogst verbaasd over het succes. In de on-Hollandse hitte waren de aardappelplanten boven de grond vrijwel volledig verdord, maar ondergronds voltrok zich het wonder: daar groeide in drie maanden tijd een emmer vol piepers.

Het was voor alle vier de scholen die deelnamen aan het pieperpootproject een goed aardappeljaar. De Hellevoetse cbs de Bron pakte met iets meer dan 5 kilo de tweede plaats, cns de Nieuwe weg in Oostvoorne scoorde ruim 4,5 kilo en pcb de Aanwas in Zuidland volgde met 3,5 kilo. Tussen het telen door gingen enkele schoolklassen bij een echte aardappelboer op bezoek om te kijken hoe het er daar, in het groot, aan toegaat.

Die zelf opgegraven aardappeltjes worden in de laatste week van het schooljaar in de klas gebakken. NVP beloonde alle pieperpoters met een royale zak Hoekse chips.

De agrarische vereniging selecteert volgend jaar opnieuw vier scholen op Voorne-Putten voor het pieperpootproject, een project dat erop gericht is om kinderen te laten ervaren wat er bij allemaal bij komt kijken voordat er een aardappel op je bord ligt.

Foto: Arend Troost (NVP)

Deel deze pagina: