Live Live

Geervlietse pianoavond van hoog niveau

Gepubliceerd: Maandag 01 juli 2019 21:14

Geervlietse pianoavond van hoog niveau

De avond begon met de jongste leerlingen en werd afgesloten met een optreden van Doublle. 

Geervliet - Afgelopen vrijdag sloten de pianoleerlingen van Annemieke Volmer en Ingrid Ranftl hun muzikale schooljaar traditioneel af met een voorspeelavond in de kerk van Geervliet. In dit druk bezochte concert werden de twee authentieke vleugels volop gebruikt.

De leerlingen hadden behalve solostukken ook diverse stukken voor twee piano’s ingestudeerd, die op deze twee vleugels vanwege hun identieke klankkleur en stemming prachtig klonken. De avond begon met de jongste leerlingen die voor het eerst voor zo veel mensen mochten spelen: heel erg spannend, maar ook heel knap om dat te doen. In de loop van het programma werden de stukken steeds uitdagender tot aan semi- professionele optredens toe, met muziek van o.a. Einaudi, Mozart, Bach, Brahms en Coldplay.

De avond werd afgesloten met een optreden van Doublle, met Lieke de Bondt aan de piano en Lindi Konings, zang. Deze twee jonge dames lieten op de vooravond van de landelijke finale van Kunstbende in Amsterdam (waar ze voor Zuid-Holland tenslotte de tweede prijs voor in de wacht konden slepen) waartoe passie voor muziek en talent kunnen leiden. Met hun nummers wisten ze het hart van het publiek te raken en inspireerden ze de pianoleerlingen om vooral door te gaan met muziek maken.

Foto: Lynda Molenaar

Deel deze pagina: