Live Live

Gemeente Brielle wordt JOGG gemeente

Gepubliceerd: Donderdag 08 oktober 2020 14:26

Gemeente Brielle wordt JOGG gemeente

Jongeren kunnen opgroeien in een veilige en stimulerende omgeving waarin er aandacht is voor een gezonde levensstijl.

Brielle - Dinsdag 6 oktober ondertekende Bert van Ravenhorst wethouder sport in gemeente Brielle in bijzijn van Kelly van Dijk en Jeffrey Emor van Stichting PUSH de JOGG aanpak overeenkomst. JOGG staat voor -Jongeren op Gezond Gewicht. Door middel van de JOGG aanpak wordt een omgeving gecreëerd waarin kinderen en jongeren (0-19 jaar) gemotiveerd worden gezond te bewegen en te eten. Gemeente Brielle mag zich vanaf heden een JOGG-gemeente noemen.

‘Het is een van de speerpunten in het collegeprogramma gemeente Brielle dat jongeren kunnen opgroeien in een veilige en stimulerende omgeving en er aandacht is voor een gezonde levensstijl. Het stimuleren van sport, bewegen en gezonde voeding is hierbij belangrijk. De JOGG aanpak zorgt dat dit ook in praktijk wordt uitgevoerd. ’ aldus Bert van Ravenhorst.

Wat is het?

De JOGG aanpak is een lokale multidisciplinaire methode waarmee de leefomgevingen (Thuis, School, Kinderopvang, Buurt, Sport, Vrije Tijd, Media en Werk) waarin kinderen opgroeien structureel gezonder wordt gemaakt. Het uitgangspunt is dat een netwerk van lokaal bestuur, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en kennisinstellingen richting geven aan beleid voor een gezondere omgeving. Dat beleid brengen ze vervolgens concreet in praktijk met professionals, ondernemers, burgers, ouders en kinderen.

De gemeente wordt ondersteund door de landelijke JOGG organisatie en heeft een JOGG-regisseur aangetrokken. Dit is Kelly van Dijk, zij is in dienst bij stichting PUSH, is tevens combinatiefunctionaris en gaat ervoor zorgen dat er binnen de gemeente Brielle onder andere een JOGG kernteam wordt gevormd met onder andere kinderopvang, het onderwijs, de sport, welzijn, gemeente en het bedrijfsleven.

Voor meer informatie over de JOGG aanpak, kunt u contact opnemen met: Kelly van Dijk k.vandijk@stichting-push.nl

Deel deze pagina: