Live Live

Gemeente deelt gratis planten of bijenhotels uit

Gepubliceerd: Vrijdag 12 mei 2023 00:17

Gemeente deelt gratis planten of bijenhotels uit

De gemeente Nissewaard wil inwoners helpen om de buitenruimte groen in te richten.

Nissewaard - De gemeente Nissewaard vindt het belangrijk dat natuur en groen genoeg ruimte krijgt. Daarom stimuleert de gemeente het vergroenen van de eigen tuin of het balkon door middel van het uitdelen van gratis planten of bijenhotels bij verschillende buurtinitiatieven.

Hiermee wil de gemeente inwoners helpen om de buitenruimte groen in te richten. Daarom deelt de gemeente Nissewaard een omroep om buurtactiviteiten als een kleine markt of een gezellige buurt-dag aan te melden. Na het aanmelden komt de gemeente Nissewaard deze planten en/of bijenhotels bij de buurtactiviteit bij jou in de buurt uitdelen.

De aanvraag hiervoor moet minimaal vier weken voor aanvang van het evenement worden ingediend bij de gemeente Nissewaard door een mail te sturen naar duurzaamheid@nissewaard.nl. De gemeente zal na de aanvraag met een eigen kraam met planten en bijenhotels aanwezig zijn tijdens het burgerinitiatief.

Afhankelijk van de capaciteit en beschikbaarheid wordt gekeken of iemand beschikbaar is om planten en/of bijenhotels uit te komen delen tijdens het initiatief. "Er is niet voor iedereen een gratis plant. De gemeente neemt, afhankelijk van de grootte van het evenement, een aantal planten of bijenhotels mee om uit te delen", zo schrijft de gemeente op hun website.

Daarnaast kijkt de gemeente ook naar de buurt in Nissewaard. Als de gemeente al eerder in dezelfde buurt is geweest, komen zij niet nog een keer langs. In deze gevallen komt de gemeente dus niet bij aangemelde evenementen langs.

Een andere voorwaarde is dat het evenement voor iedereen in de buurt of wijk toegankelijk moet zijn en in de wijk moet plaatsvinden. Een evenement op een sportvereniging valt dus bijvoorbeeld niet binnen deze richtlijnen. Ook laat de gemeente Nissewaard weten dat zij maximaal 2 keer per maand aan zullen sluiten bij een evenement.

Deel deze pagina: