Live Live

Gemeente Voorne aan Zee en Nissewaard antwoorden te traag

Vrijdag 30 juni 2023 15:54

Gemeente Voorne aan Zee en Nissewaard antwoorden te traag

Gemeenten in Zuid-Holland beantwoorden minder vaak een eenvoudige vraag binnen de toegestane responstijd.

Regio - Zuid-Hollandse gemeenten vermelden het minst vaak een e-mailadres. Dit blijkt uit het jaarlijks onderzoek van klantcontactbeheerder Pricon, waarbij alle gemeenten onlangs werden benaderd met een eenvoudige vraag. Als uitgangspunt is gekeken naar de e-mailgedragslijn voor overheden.

In de provincie Zuid-Holland hebben 22 van de 50 gemeenten geen e-mailadres op de website staan. Met een percentage van 44 procent ligt dat ver boven het landelijk gemiddelde van 24 procent. Zuid-Holland steekt hiermee ver boven alle andere provincies uit.

Wel tonen gemeenten in Zuid-Holland verbetering op het gebied van privacy, vergeleken met de onderzoeksresultaten van vorig jaar. Zes gemeenten zijn dit jaar gestopt met het verplicht stellen van onnodige persoonlijke informatie delen bij een eenvoudige vraag, wat een daling van twaalf procent inhoudt.

38 procent van de gemeenten in Zuid-Holland stuurt een verplichte ontvangstbevestiging. Dat is een stijging van drie procentpunt ten opzichte van vorig jaar, waarmee Zuid-Hollandse gemeenten elf procentpunt onder het landelijk gemiddelde uitkomen. Hiermee behoort Zuid-Holland met Limburg tot de twee provincies die deze gedragslijn het meest consistent naleven.

Gemeenten in Zuid-Holland beantwoorden minder vaak een eenvoudige vraag binnen de toegestane responstijd. 66 procent van de gemeenten heeft binnen twee werkdagen gereageerd, wat iets lager uitvalt dan het landelijk gemiddelde (68 procent).

Het percentage van gemeenten dat na drie weken nog steeds niet heeft geantwoord, ligt met tien procent lager dan het landelijk gemiddelde van zeventien procent. Het betreft de gemeenten Leiderdorp, Molenlanden, Nissewaard, Voorne aan Zee en Waddinxveen.

https://www.pricon.nl/onderzoek-emailgedragslijn-gemeenten-2023/

Deel deze pagina: