Live Live

Gemeenteraad bezoekt VRR en Zorg- en Veiligheidshuis

Zaterdag 30 september 2023 12:32

Gemeenteraad bezoekt VRR en Zorg- en Veiligheidshuis

Afgelopen dinsdag brachten de raads- en commissieleden van Voorne aan Zee een werkbezoek aan de meldkamer in Rotterdam.

Voorne aan Zee - In februari van dit jaar heeft de gemeenteraad als onderdeel van haar inwerkprogramma een uitgebreide introductie over de werkzaamheden van de Veiligheidsregio RotterdamRijnmond (VRR) ontvangen.

Afgelopen dinsdag brachten de raads- en commissieleden een werkbezoek aan de meldkamer in Rotterdam. De Gezamenlijke Meldkamer Rotterdam (GMK) van de brandweer, ambulance en politie is het punt waar alle 112-meldingen binnenkomen en van waaruit de (spoedeisende) hulpverlening wordt geregeld en gecoördineerd. Ook werd er een rondleiding langs de meldkamer en de crisisruimten gegeven.

Aansluitend maakten de raads- en commissieleden nader kennis met het Zorg- en Veiligheidshuis Rotterdam-Rijnmond (ZVHRR). Het ZVHRR is dé plek waar justitie-, zorg en bestuurlijke keten samenkomen. Dit gebeurt daadwerkelijk onder één dak, aan één tafel. Het ZVHRR levert hiermee een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van criminaliteit, ernstige overlast en het voorkomen van maatschappelijke en onveilige situaties voor de persoon en zijn of haar omgeving.

Bedankt VRR en ZVHRR voor de gastvrije ontvangst en de bijzonder informatieve avond. De raads- en commissieleden kijken terug op een geslaagd werkbezoek.

Deel deze pagina: