Live Live

Gemeenteraad stelt geld beschikbaar voor nieuwbouw

Donderdag 13 juli 2023 15:14

Gemeenteraad stelt geld beschikbaar voor nieuwbouw

De bouw van de onderwijspanden is een uitwerking van de grote vervangingsopgave waar de gemeente de komende jaren voor staat.

Nissewaard - De gemeenteraad van Nissewaard heeft in haar vergadering van 28 juni het geld beschikbaar gesteld voor de bouw van twee nieuwe onderwijspanden. Het gaat daarbij om het te bouwen Integraal Kindcentrum Elementen-Schenkel (IKC) aan de Hongerlandsedijk en de nieuwbouw van MY college op de hoek van de Hekelingseweg en de Groene Kruisweg in de wijk Vier Ambachten.

Met de voorspoedige ontwikkeling van de wijk Elementen is de behoefte aan meer ruimte voor de scholen de laatste jaren snel toegenomen. De noodzaak voor toekomstbestendige huisvesting voor het onderwijs wordt daardoor steeds groter. Het Integraal Huisvesting Plan 2018-2022 faciliteert de wijken Elementen en Schenkel van deze ruimtebehoefte door de vervangende nieuwbouw voor de Piramide Elementen aan de Rijnlaan en De Hoeksteen aan de Gangesstraat.

IKC Elementen-Schenkel

De schoolgebouwen van De Piramide Elementen en De Hoeksteen van schoolbestuur Nissewijs gaan samen in het Integraal Kindcentrum (IKC) voor de wijken Elementen en Schenkel. Inmiddels nadert de voorbereiding zijn afronding. Wethouder Onderwijs, Wouter Struijk, is blij met de bouw van het pand: “Met de realisatie van het IKC Elementen-Schenkel voorzien we voor de komende jaren in een toekomstbestendige voorziening voor de beide scholen, inclusief een gymzaal. Tevens wordt in hetzelfde gebouw kinderopvang en buitenschoolse opvang gerealiseerd, zodat aan de Hongerlandsedijk een volledige voorziening voor kinderen van 0-12 jaar ontstaat.”

MY college

In het coalitieakkoord Samen bouwen op Nissewaard 2022-2026 staat beschreven dat de opgave voor onderwijshuisvesting als motor kan dienen om de wijken in Nissewaard toekomstbestendig te maken. De nieuwbouw van MY college is dan ook onderdeel van een integrale gebiedsontwikkeling aan de Heijwegenlaan. Op de plaats van het huidige schoolgebouw worden woningen gebouwd en er komt een nieuwe groen- en waterstructuur. Tevens wordt de inpandige gymzaal opengesteld voor sportverenigingen buiten de schooltijden en draagt het energieneutrale gebouw bij aan de maatschappelijke doelstellingen voor duurzaamheid en de gemeentelijke ambities rondom de energietransitie.

Afbeelding: architectenbureau Rudy Uytenhaak + partners architecten bv

Deel deze pagina: