Live Live

Gemeenteraad: Viskraam moet van het plein

Gepubliceerd: Vrijdag 15 oktober 2021 21:02

Gemeenteraad: Viskraam moet van het plein

Alleen Nissewaard Lokaal, PVV, Belang van Nissewaard en LieverLinks steunden de motie om de viskraam op de Akkerhof te behouden. 

Nissewaard - De viskraam op het Akkerhof in Spijkenisse moet van het plein. Dat was de conclusie na een discussie over een motie van Nissewaard Lokaal, ingediend samen met PVV en Belang van Nissewaard om de viskraam op het plein te behouden.

"Afspraak is afspraak", zei VVD-er Willem van Staalduinen. Ook andere partijen waren van mening dat eerder is besloten dat de viskraam van het plein moest wijken. Daarom wilden de partijen niet meer op hun besluit terugkomen. Ondanks de veiligheidsrisico's op de nieuwe locatie. Alleen LieverLinks steunde de motie. Fractievoorzitter Kim van de Kant gaf aan dat het ook moed toont om terug te komen op een beslissing.

Volgens wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) is de ondernemer maximaal gefaciliteerd op de nieuwe locatie. Deze is achter de snackbar en naast de Albert Heijn, in de loop naar de parkeergarage. Volgens Mijnans is dit de drukste looproute en is de veiligheid geborgd. Fractievoorzitter Chris Hottentot van Nissewaard Lokaal wees Mijnans er op dat deze drukte vooral op de dag is. Aan de randen van de dag is er weinig loop en dat zijn de momenten met een risico op overvallen. Zeker in de donkere wintermaanden en op die locatie, vond Hottentot.

Volgens Mijnans is ook aan de veiligheid van de ondernemer gedacht. Zo is de locatie goed verlicht en staat er een camera op de locatie gericht. Hierop schamperde Hottentot: "Geweldig! Een scooter met twee mannen in het zwart met zwarte helmen overvallen de kraam. Succes met zoeken."

Uiteindelijk besloot de raad om de motie om de viskraam op het plein te houden toch niet te steunen, ondanks de wens van ondernemers en inwoners om de kraam te behouden. Alleen Nissewaard Lokaal, PVV, Belang van Nissewaard en LieverLinks steunden de motie.

Hiermee is de kous voor Nissewaard Lokaal nog niet af. De partij heeft een WOB verzoek lopen. Nissewaard Lokaal wil weten in hoeverre vriendjespolitiek heeft meegespeeld in de beslissing om de viskraam van het plein te weren.

Deel deze pagina: