Live Live

Gerestaureerde graftrommel onthuld

Gepubliceerd: Zaterdag 22 februari 2020 11:46

Gerestaureerde graftrommel onthuld

De graftrommel vertelt over de geschiedenis van het begraven op Voorne en over de geschiedenis van de inwoners van Oostvoorne.

Rockanje - Burgemeester Peter de Jong heeft de gerestaureerde, laatste graftrommel in Westvoorne (circa 80 jaar oud) afgelopen vrijdagmiddag onthuld in Stuifakkers. De trommel was half vergaan, maar is intussen met financiƫle hulp van veel mensen en de Historische Vereniging Westelijk Voorne (HVWV) vakkundig gerestaureerd.

De werkgroep Maria Rust organiseerde vrijdagmiddag een informatiemiddag in Rockanje. Pieke van Doorn van het Graftrommelatelier in Veenhuizen (Dr.) was voor deze middag speciaal uit Veenhuizen overgekomen om te vertellen over graftrommels: wat ze precies zijn en hoe het atelier de trommel op het graf van meester Tammeling heeft gerestaureerd.

Het is belangrijk dat deze unieke graftrommel nu dankzij het graftrommelatelier behouden blijft en in de Oudheidkamer in Oostvoorne te zien zal zijn, want hij vertelt over de geschiedenis van het begraven op Voorne en over de geschiedenis van de inwoners van Oostvoorne.

Deel deze pagina: