Live Live

Geschiedenis van Spijkenisse

Gepubliceerd: Maandag 05 oktober 2020 18:26

Geschiedenis van Spijkenisse

Historicus Bob Benschop van het Streekarchief neemt je mee langs eeuwen vol geschiedenis die zich in je achtertuin afspeelden.

Spijkenisse - Het Streekarchief Voorne-Putten duikt tijdens de Maand van de Geschiedenis in het verleden van Spijkenisse. Veel inwoners zeggen weleens dat Spijkenisse geen rijke historie heeft, maar niets is minder waar! Het dorp en de omringende polders herbergen een schat aan unieke verhalen uit het verre en nabije verleden.

Van bijzondere vondsten uit de IJzertijd die tevoorschijn kwamen tijdens archeologische opgravingen tot het verdwenen middeleeuwse dorp van Putten in de Kerkhofspolder. Van de grienden langs de Oude Maas tot het uitgestrekte landbouwgebied waar de Welplaat uit bestond. Van de duizelingwekkende vaart waarmee Spijkenisse uitgroeide tot stad en de landmarks waarmee Spijkenisse zichzelf een nieuwe allure aanmeet.

Er is meer dan genoeg boeiende historie! Historicus Bob Benschop van het Streekarchief neemt je op dinsdag 13 oktober om 15.00 uur in Bibliotheek de Boekenberg mee langs eeuwen vol geschiedenis die zich in je achtertuin afspeelden. Leden kunnen de lezing gratis bezoeken, maar moeten vooraf een gratis kaartje bestellen. Niet-leden betalen € 3,50 voor een kaartje.

Dinsdag 13 oktober | 15.00-16.00 uur | leden gratis (wel aanmelden) anders € 3,50

Deel deze pagina: