Live Live

Geslaagd Parkinson Zeilevenement Haringvliet

Gepubliceerd: Dinsdag 28 mei 2019 17:41

Geslaagd Parkinson Zeilevenement Haringvliet

Vorige week donderdag werd het inmiddels traditionele Parkinson Zeilevenement gehouden op het Haringvliet. 

Hellevoetsluis - Donderdag 23 mei was het een drukte van belang in de Helius haven. Schippers en bemanning van 20 zeilboten en 2 motorboten maakten zich op om 25 mensen met Parkinson en hun partner of begeleider een onvergetelijke dag op het Haringvliet te bezorgen. Speciaal "gecharterde" sterke mannen hielpen waar nodig de mensen aan en van boord.

Na een lunch met lekkere broodjes, is er de hele middag gevaren. Genieten met volop zon en een bakstag windje. En...voor de durfals...met het gangboord door het water! De saté en spareribs na afloop in het clubhuis van WSV Helius waren voor de meer dan 100 aanwezigen een sluitstuk om van te watertanden!

De organisatie van het jaarlijkse, kosteloze evenement was wederom in handen van de familie Machielse. Samen met 14 stoere vrijwilligers zorgden ze ervoor dat het allemaal op rolletjes liep. "Daaraan kun je zien dat het de zevende keer is!", aldus Jan Machielse. En elke jaar is het weer een wonder dat het zulk fantastisch zeilweer is. "Of dit door lobbywerk in Brussel komt, laten we in het midden", knipoogde één van de deelnemers.

Ook de sponsoren worden op handen gedragen. Jaap en Marianne Bax, van de voormalige Rotary Overschie, hebben dit jaar voor de financiën kunnen zorgen. Maar ook andere sponsoren hebben hun entree gemaakt waardoor het evenement zoveel vrolijke gezichten kan blijven geven: de Lions Voorne-Putten, de Lions Bernisse, Tweede Keus Hellevoetsluis, de fam. van der Velde (viswedstrijd), en de Albert Heijn Evertsenplein!

Deel deze pagina: