Live Live

Geslaagde 9e editie van Spectades Games

Gepubliceerd: Dinsdag 29 september 2020 16:56

Geslaagde 9e editie van Spectades Games

Al met al was dit net even wat gecompliceerder dan andere jaren, maar de organisatie liep gesmeerd.

Brielle - Afgelopen zondag 27 september organiseerde Voorne Atletiek alweer de negende editie van de Spectades Games. Natuurlijk was het gehele evenement corona-proof. Vele vrijwilligers spanden zich in om alle deelnemers en het publiek te registreren en zorgden ervoor dat iedereen met elkaar de 1,5 meter afstand respecteerde.

De opkomst was bijzonder hoog. Atleten uit het gehele land lieten zich deze kans niet ontglippen. Voorne Atletiek is dan ook ontzettend blij met de steun van sponsor Spectades die het mogelijk maakte dat deze wedstrijd weer georganiseerd kon worden.

Het was mooi om te zien dat ook een steeds grotere groep pupillen (7-11 jaar) van Voorne Atletiek enthousiast aan deze wedstrijd deelnam. Kalle Dijkstra, 8 jaar en lid van Voorne Atletiek, liep een heel snelle 600 meter. Hij won deze met een clubrecord van slechts 2 minuten en 12 seconden.

Ook de hoogspringers waren goed op dreef. Baanrecords waren er voor thuisatleet Wesley Monster, 15 jaar, 1m77, de 11-jarige Boris Klaver, lid van ARV Ilion in Zoetermeer, met 1m52, en voor de 13-jarige Georgina Blaine, lid van AV Spado in Bergen op Zoom, eveneens met 1m52. Bij het verspringen verbrak Loise Stomphorst, 12 jaar, lid van Voorne Atletiek, zelfs het 21 jaar oude clubrecord bij het verspringen. Zij sprong maar liefst 4m56.

Ook de mooie 14.34m van kogelstoter Sebastiaan den Hartog, 16 jaar en lid van C.A.V. Energie in Barendrecht, was goed voor een baanrecord.

Ook was er dit jaar weer ruimte voor de Racerunners. Door Colin van Tricht, 14 jaar en lid van Rotterdam Atletiek, werd een fantastische prestatie neergezet. Hij vestigde een wereldrecord op de 5000m.

Daarnaast scherpten veel atleten hun persoonlijke records aan, proficiat! Al met al kijkt Voorne Atletiek terug op een fantastische wedstrijddag. Deze dag was niet mogelijk geweest zonder de steun van sponsor Spectades en de vele vrijwilligers die al weken bezig waren met de voorbereiding van dit evenement. Al met al was dit net even wat gecompliceerder dan andere jaren, maar de organisatie liep gesmeerd. Het was goed te zien dat iedereen een bijzonder mooie dag beleefde!

Deel deze pagina: