Live Live

Geslaagde banenmarkt Voorne-Putten Werkt

Gepubliceerd: Zaterdag 09 november 2019 12:14

Geslaagde banenmarkt Voorne-Putten Werkt

De banenmarkt was zo'n succes, dat de voorbereidingen voor de volgende al weer zijn gestart!

Regio - De banenmarkt die Voorne-Putten Werkt donderdag 7 november organiseerde heeft een aantal positieve resultaten opgeleverd. 
Exact 309 bij de gemeente ingeschreven werkzoekenden kwamen langs. 59 van hen schreven zich in voor een opleiding bij Voorne-Putten Werkt. Zeker dertig personen zijn door de deelnemers aan de banenmarkt uitgenodigd voor een vervolggesprek.

Voor één persoon was de banenmarkt al direct een groot succes. Niet alleen kreeg hij uit handen van wethouder Igor Bal het certificaat voor het volgen van de horeca leerlijn, maar hij kreeg van restaurant De Watertuin in Spijkenisse per direct een baan aangeboden. Dit restaurant is een belangrijke partner in de ontwikkeling van de leerlijn horeca.

De resultaten van deze eerste banenmarkt zijn voor Voorne-Putten Werkt aanleiding om al meteen aan het werk te gaan met de voorbereidingen van een volgende banenmarkt.

Voorne-Putten Werkt is het werk- en leerbedrijf op het eiland Voorne-Putten en het havengebied. Vier gemeenten – Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne – bundelen hiermee hun kennis, ervaring en netwerk in één organisatie.

Voorne-Putten Werkt voert de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) en Participatiewet uit waarbij de gemeente Nissewaard optreedt als centrumgemeente. De sociale werkvoorziening van de regio, voorheen bekend als De Welplaat, is daarmee ook onderdeel van Voorne-Putten Werkt. We bedienen een regio met 150.000 inwoners. Ook bieden we voor kandidaten uit de Participatiewet arbeidsontwikkeling en ondersteuning bij het vinden van werk.

Deel deze pagina: