Live Live

Geslaagde eerste editie avond van duurzaamheid

Donderdag 27 oktober 2022 12:36

Geslaagde eerste editie avond van duurzaamheid

Verschillende sprekers en ondernemers deelden praktische tips en tricks.

Regionaal – Minimaliseren, ontspullen en duurzaam leven. Tegenwoordig lezen we er veel over, maar waar begin je? Op woensdag 19 oktober stond Bibliotheek Hellevoetsluis volledig in teken van duurzaamheid. 

De verborgen impact

De avond werd geopend door spreker Manon van Leeuwen. Ze is o.a. klimaatcoach, ambassadeur, blogger en eigenaar van ZustainaBox. Tijdens de avond deelde ze praktische tips aan de hand van de visie vanuit het boek ‘de verborgen impact’ van Babette Porcelijn. Hiermee gaf ze inzicht in de impact van de mensen op de planeet. Die impact vindt grotendeels plaats buiten ons zicht en hij is groter dan we denken. Volgens Manon kun je pas echt effectief verduurzamen als je weet waar de grootste problemen zitten. Confronterend, inspirerend en een eye-opener voor velen!

Praktische tips

Deelnemers konden tijdens de avond van duurzaamheid ook een interessante lezing of workshop volgen. Auteur Emily-Jane Townley vertelde meer over haar inspirerende boek ‘Leven zonder afval’ en duurzame levenswijze. In 10 stappen gaf Emily praktische tips voor een minimal waste lifestyle. Ook gaf professional organizer en Marie Kondo consultant Didy van der Lans, handvatten die je nodig hebt om de eerste stappen te zetten naar minimalistischer leven en een opgeruimd huis.

Duurzaamheidsmarkt

Naast het reguliere programma mocht de Bibliotheek ook een aantal lokale duurzame ondernemers verwelkomen. Zo stonden Tweede Kans, Syl’s home en comfort en Boerderijwinkel Zevenbergen op de duurzaamheidsmarkt. Ook konden mensen kennismaken met de Zadenbieb van de Bibliotheek, waarbij je zaden kunt lenen en terugbrengen. De duurzaamheidsmarkt was gratis te bezoeken voor iedereen.

Deel deze pagina: