Live Live

Geslaagde Groene Strand Dag in Westvoorne

Gepubliceerd: Maandag 27 juni 2022 19:51

Geslaagde Groene Strand Dag in Westvoorne

Op zaterdag 18 juni, op de 1e slag Rockanje, stond Stichting Strand in Zicht met de avonturenkar op het Strandplein opgesteld.

Rockanje - Potvistanden, bontbekplevieren, garnalen en wieren. Er was genoeg te zien en te leren op de eerste Groene Stranddag.

Een geslaagde dag vanuit het project ‘Het Groene Strand’. Dit project wil de natuur- en natuurbeleving een plek geven op de Nederlandse stranden. Gemeente Westvoorne zet zich in om dit jaar samen met initiatieven, ondernemers en vrijwilligers te voldoen aan de voorwaarden van een groen strand. Hiermee kan het strand van Voorne de Groene Strand Wimpel ontvangen.

Eerder op de zaterdagochtend was er op uitnodiging van gemeente Westvoorne een bijeenkomst van verschillende natuurorganisaties. Deze bijeenkomst was gericht op samenwerking om met elkaar de natuur op het strand te ondersteunen en het creëren van kansen voor natuurbeleving in het gebied. Zo wordt bijvoorbeeld voorlichting gegeven over alles wat er leeft op het strand en in het duingebied, maar ook over het beschermen van broedvogels en het behoud van de zeehonden die er zijn. De balans tussen recreatie en natuur staat hierbij centraal.

Stichting Strand in Zicht, de Natuurklas, het IVN, het Zuid-Hollands Landschap, Natuurmonumenten, de Strandbroeder en de KNNV Hollandse Delta waren hierbij aanwezig. Net zoals een vertegenwoordiging van de horecaondernemers en de spotbeheerders van de Nederlandse kitesurfvereniging.

Wethouder Lies van der Pol (duurzaamheid en natuur): “Mooi om te zien dat deze partijen elkaar nu nog beter kunnen vinden. Er zijn enorm veel initiatieven op en nabij het strand en de duinen. Wij willen dit graag samenbrengen en kansen verzilveren op het gebied van natuurbeleving”.

Deel deze pagina: