Live Live

Geslaagde studentenuitwisseling van HBBC

Donderdag 16 november 2023 11:44

Geslaagde studentenuitwisseling van HBBC

Brielle - De uitwisseling was in samenwerking met vier scholen georganiseerd vanuit het HBBC-comité.

Brielle - In de week van 28 september tot en met 4 november vond wederom de studentenuitwisseling met Nederlandse en Tsjechische studenten uit onze zusterstad Havlíckuv Brod plaats.

De uitwisseling was in samenwerking met vier scholen: Maerlant, Penta College CSG Bahûrim, Technische school (SPSS) en Gymnazium HB georganiseerd vanuit het HBBC-comité. Wat deze uitwisseling ook bijzonder maakt, is dat de directeuren van Maerlant en Bahûrim ook onze zusterstad bezochten. Zij maakten daar kennis met de directeuren van de Tsjechische scholen. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1992.

Het was een week vol nieuwe indrukken, nieuwe vriendschappen en plezier. De leerlingen hebben veel plekken mogen zien, in en rondom Havlíckuv Brod. En natuurlijk konden ze ook een tripje naar de hoofdstad Praag niet overslaan. Wat een geweldige week was dit, een week om nooit te vergeten. De leerlingen hebben geproefd van een andere cultuur en dat heeft ze veel levenservaring gegeven. Nu een jaar geen uitwisseling en dan gaan ze in 2025 weer opnieuw op zoek naar gastgezinnen. 

Deel deze pagina: