Live Live

Geuzennaald showt omvangrijke collectie

Dinsdag 22 februari 2022 13:43

Geuzennaald showt omvangrijke collectie

Zoals altijd was het niet mogelijk om al gedurende de show kleding aan te schaffen, dit kan pas vanaf woensdag, 2 maart in de Infirmerie.

Brielle - Wordt het jubileumjaar 2022 voor de 1 aprilvereniging en de Brielse bevolking, na twee schrale jaren, het jaar dat de coronabeperkingen echt verleden tijd zijn en het feest in volle hevigheid kan losbarsten? De dames van de Geuzennaald hebben zich door deze onzekerheid beslist niet laten remmen en zijn onverdroten doorgegaan met het creëren van de mooiste creaties.

En omdat twee jaar geleden een beperkte en vorig jaar geheel geen verkoop van de collectie is geweest, is er nu sprake van een grote voorraad kleding, die te koop wordt aangeboden. Zoals altijd dient de opbrengst van de verkoop direct de kas van de 1 aprilvereniging en dus de financiering van het evenement, zoals dat op 1 april voor en door de Brielse bevolking zal worden gevierd.

Om cachet te geven aan het jubileumjaar werd afgelopen zaterdag het tonen van de collectie in het grootste monument van Brielle, de Catharijnekerk, gehouden. Al vanaf 13.15 uur kon men in de kerk terecht om een goed plaatsje te bemachtigen en om dans en gezang van de Geuzenkinderen te bewonderen. En dat goede plekje kwam van pas, want de getoonde collectie overtrof werkelijk alle verwachtingen!

Zoals altijd was het niet mogelijk om al gedurende de show kleding aan te schaffen. Hiervoor kunt u vanaf woensdag, 2 maart in de Infirmerie in de Rozemarijnstraat terecht. Over de openingstijden zult u nader worden geïnformeerd.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: