Live Live

Geuzenveer actie voor elektrisch varen

Gepubliceerd: Vrijdag 21 juni 2019 18:39

Geuzenveer actie voor elektrisch varen

De passagiers kunnen simpelweg een gift doen in de pot op het pontje, maar er is ook een leuk sponsorprogramma opgezet.

Brielle - Met aandacht voor natuur en milieu wil het fiets-/voetveer op het Brielse Meer vanaf 2020 elektrisch gaan varen. Om dat te realiseren wordt er onder andere een crowdfundingsactie opgezet. Op 1 mei 1970 stak voor het eerst een fiets-/voetveer het Brielse Meer over. Tot dat tijdstip deed er een kabelveerpont dienst voor àl het verkeer, maar deze werd overbodig door de openstelling van de Brielse Brug.

In 2020 ziet het Geuzenveer dus Abraham. Een moment om bij stil te staan en terug te kijken, maar ook een moment om vooruit te blikken. Hoe kan het pontje in de toekomst het Brielse Meer oversteken op een manier, die de natuur en het milieu zo min mogelijk belast? Zo is het idee ontstaan om de huidige dieselmotor te vervangen door een elektrische aandrijving met accu's. Met een dergelijke ombouw zijn behoorlijk wat kosten gemoeid, die de Stichting Geuzenveer voor een deel denkt te kunnen dekken door bijdragen te vragen van donatiefondsen en gemeenten.

Maar ook aan het pontje zelf moeten aanpassingen worden gedaan en er zal een nieuwe veiligheidskeuring moeten plaatsvinden. Met name daarvoor wordt een crowdfundingsactie opgezet. Het Geuzenveer vraagt úw hulp! ”Ja, we kunnen het niet alleen” zegt schipper Hans Slagter “dus alle donaties, van klein tot groot, zijn welkom”. De passagiers kunnen simpelweg een gift doen in de pot op het pontje, maar er is ook een leuk sponsorprogramma opgezet. Hans: “Het zou mooi zijn als het Geuzenveer in stand kan worden gehouden. Met een elektrische motor zouden we voortaan zonder herrie en overwaaiende uitlaatgassen kunnen oversteken. Dan is het pontje weer helemaal van deze tijd!”.

Aan de crowdfundingsactie kan iedereen meedoen. Voor meer informatie, bijvoorbeeld over het sponsorprogramma, zie http://www.geuzenveer.nl/index.php/steunhetgeuzenveer. Heeft u ideeën dan kunt u contact opnemen via info@geuzenveer.nl 

Deel deze pagina: