Live Live

Geweldige overwinning voor Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Maandag 23 mei 2022 09:01

Met nog 2 wedstrijden te gaan maken de Hellevoeters nog altijd kans op de titel, al hebben ze dat niet meer in eigen hand.

Hellevoetsluis - Als je zoals Hellevoetsluis in de afgelopen weken zoveel te verwerken hebt gekregen, je komt bij een 1-0 achterstand met 10 man te staan tegen het al 6 wedstrijden ongeslagen Alexandria ‘66 en je weet dan toch nog verdiend met 1-2 te winnen, dan lever je gewoon een geweldige prestatie!

Voorafgaand aan de wedstrijd toonde Alexandria ‘66 zich uiterst sportief en meelevend, door aan de aanvoerder van Hellevoetsluis, Onur Furuncu, een bos bloemen aan te bieden, als blijk van medeleven bij het plotseling overlijden van elftalleider Johan Engel. Met de crematie van een dag eerder nog in het hoofd werd de wedstrijd weer een ware beproeving voor de in het blauw aantredende rood-witten. De mannen van Paul Bestebreur moesten het daarnaast ook nog eens doen zonder de geblesseerde Richard Zebregs en Damiano Vaudo (weekendje weg…), maar keerde de tegen Sparta nog geschorste Jeffrey de Koning weer terug in de basis en zat voor het eerst sinds weken de van een langdurige blessure herstelde Serkan Yavuzyigitoglu weer op de bank.

Van Alexandria is bekend dat zij sinds de trainerswissel ook een aantal talentvolle spelers van de onder-21 en onder-19 doorgeschoven hebben en dat zij sindsdien vanuit de onderste regionen zijn opgeklommen naar een plek in de middenmoot en nog kans maakten op een periodetitel. Nadrukkelijk gecoacht vanaf de zijkant door hun trainer, speelde Alexandria met veel energie en druk naar voren en daar had Hellevoetsluis in de beginfase veel moeite mee. Gedurende de eerste helft kreeg Hellevoetsluis meer grip op de tegenstander en kwam het zelf ook regelmatig oog-in-oog met de doelman van Alexandria’66. De grootste kans was in de beginfase voor Fabian Boekholt, die een vrije doortocht kreeg, maar recht op de keeper schoot. Ook Marley Dors en Glenn Stoffers kregen 100% kansen. Een duidelijke overtreding in het strafschopgebied op Davy Mierop werd ook nog eens weggewuifd door de verder uitstekend leidende scheidsrechter Jhamai. Zo ontstond er een enerverende wedstrijd, met kansen over en weer. Alexandria kwam na 28 minuten op een verdiende 1-0 voorsprong, toen een voorzet vanaf rechts door iedereen gemist werd, maar een prooi was voor de Rotterdamse spits. Gezien het aantal kansen was het een wonder dat dit tevens de ruststand was.

In de tweede helft had Hellevoetsluis de wedstrijd beter onder controle, ging het spel nog steeds op en neer, maar waren de echte kansen voor de Hellevoeters. De Vestingstadbewoners hadden de zaakjes verdedigend goed op orde en Alexandria kwam nog wel in de buurt van doelman Ribaric, maar dit leidde nooit tot hele grote kansen. De grootste kans dreigde toen doelman Ribaric bij een diepe bal zijn doel uitkwam, maar gepasseerd werd door de aanvaller. Brian Poelman kon ten koste van een overtreding een doelpunt voorkomen, maar moest dit bekopen met een rode kaart, waardoor Hellevoetsluis met een man minder de 1-0 achterstand moest zien om te draaien. Al vaker is gebleken dat dit de Hellevoeters, spelend met een aantal ervaren spelers, wel toevertrouwd is. Nog geen 3 minuten spelend met een man minder, was het Marley Dors die een voorzet van Glenn Stoffers, welke met het hoofd verlengd werd door Victor Hartog, snoeihard in de verre hoek schoot (1-1).

Ondanks een man minder rook Hellevoetsluis bloed en wilde het meer. In de 84e minuut was het Marley Dors die net over de middenlijn van zijn tegenstander wegdraaide, de bal aan de linkerkant meegaf aan zijn maatje Fabian Boekholt die met een verre, afgemeten voorzet de meegelopen Glenn Stoffers bereikte. De bal viel over de keeper en Stoffers hoefde de bal slechts op zijn hoofd te laten vallen om voor de 1-2 te zorgen. De laatste minuten overleefde Hellevoetsluis routineus en de vreugde-explosie na afloop was alleszins begrijpelijk. Complimenten ook aan het jonge Alexandria dat er mede voor zorgde dat het een heerlijk schouwspel voor de toeschouwers werd. Helaas wonnen de concurrenten Sparta (0-1 bij Pelikaan) en DCV (0-1 in de 92e minuut tegen Rozenburg) ook hun wedstrijden, waardoor Hellevoetsluis met nog 2 wedstrijden te gaan, nog altijd 3 verliespunten meer heeft dan Sparta en DCV. De laatste competitiewedstrijd op 4 juni is……DCV - Hellevoetsluis.