Live Live

Gezamenlijk onderzoek Kracht-T van start

Donderdag 07 april 2022 12:05

Gezamenlijk onderzoek Kracht-T van start

De deelnemers ontvangen een seniorentablet met daarop het Kracht-T platform. 

Een app die thuiswonende ouderen kan ondersteunen en coachen op het gebied van beweging, gezond eten, sociale contacten en hersengymnastiek, dat is wat Krach-T is. Mede door dit digitale platform kunnen mensen met lichte geheugenproblemen langer thuis blijven wonen.

Careyn is een belangrijke partner in het Europese project Resilien-T, in het Nederlands vertaald naar Krach-T, dat in vier landen wordt uitgevoerd; Nederland, Italië, Zwitserland en Canada. In Nederland werken Compaan, Vilans en Careyn hierin samen. Om een goed beeld te hebben van behoeftes op het gebied van gezondheid en ondersteuning, is in co-creatie met ouderen en mantelzorgers een platform ontworpen. Nu is de tijd aangebroken voor het grote onderzoek, waarin ouderen de seniorentablet van Compaan met daarop het Krach-T platform uitproberen. Deelnemers ontvangen elke dag een tip op hun zelfgekozen doelen en kunnen deze uitvoeren wanneer zij dat willen.

Voor dit onderzoek zijn ze samen met MEE Mantelzorg en de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne opzoek naar deelnemers met partner en/of mantelzorger. De deelnemers ontvangen een seniorentablet met daarop het Kracht-T platform en kunnen 3 maanden kosteloos thuis uitproberen en hun ervaring met de onderzoekers van Vilans delen. Deelnemers kunnen ook kiezen mee te denken in de controlegroep en beantwoorden alleen twee vragenlijsten met een tussenperiode van drie maanden. Op dinsdag 19 april vindt er van 19.30 – 20.30 uur een informatiebijeenkomst plaats in het gemeentehuis van Brielle, Slagveld 36 (3231 AP). Inloop vanaf 19.00 uur en aanmelden voor de informatieavond kan via onderzoekZHE@careyn.nl.

Voor meer informatie en aanmelden voor de informatieavond, kunt u contact opnemen met Regina Krijger, projectcoördinator Kracht-T namens Careyn, via onderzoekZHE@careyn.nl. Voor overige vragen kunt u terecht bij MEE Mantelzorg, via servicebureau@meeplus.nl.

Deel deze pagina: