Live Live

Gezonde leefstijl bij kinderen met JOGG

Gepubliceerd: Zaterdag 26 september 2020 09:12

Gezonde leefstijl bij kinderen met JOGG

JOGG Westvoorne wil graag samenwerken met diverse partijen om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.

Westvoorne - Westvoorne wil een gemeente zijn waar een gezonde leefstijl voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is. Daarom is Westvoorne sinds 1 januari 2020 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor gezonde jeugd, gezonde toekomst.

Dit betekent dat de gemeente samen met o.a. scholen, bedrijven, kinderen én hun ouders de jeugd de plekken waar kinderen veel komen gezonder maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten.

Onderzoek

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft onderzocht wat kinderen eten en hoeveel zij bewegen. Daaruit bleek dat kinderen in Westvoorne minder groente en fruit zijn gaan eten in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd neemt het drinken van gezoete drankjes toe als kinderen ouder worden. Het aantal kinderen dat dagelijks een uur of meer buiten speelt, is ook afgenomen in de afgelopen jaren. Wethouder Wilbert Borgonjen: “Dit onderzoek laat zien, dat er op het gebied van een gezonde leefstijl bij kinderen veel te winnen is. Met JOGG proberen we de gezonde keuze een makkelijke keuze te laten zijn. Het uitgangspunt is dat gezond leuk wordt!”

Startsein JOGG

Op 25 september was de kick-off van JOGG in Westvoorne. Wethouder Borgonjen nam het officiële JOGG-bord in ontvangst. Daarmee is het startsein gegeven voor gezonde jeugd, gezonde toekomst in Westvoorne. De kinderen uit groep 7 van De Zeewinde liepen samen met hun leerkrachten de The Daily Mile. Wethouder Borgonjen: “De bedoeling van The Daily Mile is dat schoolkinderen minimaal drie keer per week 1,5 km (hard)lopen en dus lekker in beweging zijn. Dit verbetert niet alleen hun conditie, maar ook hun concentratieniveau, stemming, gedrag en algeheel welzijn.”

Wat gaat JOGG doen?

JOGG Westvoorne wil graag samenwerken met consultatiebureau, kinderopvang, scholen, buitenschoolse opvang, sportverenigingen en bedrijven om de omgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Bijvoorbeeld door het organiseren van leuke en sportieve activiteiten waarbij gezond eten, water drinken en bewegen centraal staan.

Deel deze pagina: