Live Live

GL en PvdA steunen nationaal noodplan stijgende kosten

Vrijdag 26 augustus 2022 11:04

GL en PvdA steunen nationaal noodplan stijgende kosten

GroenLinks en de PvdA staan voor een noodplan voor iedereen voor wie het erop of eronder is deze winter.

Nissewaard - De kosten voor energie en boodschappen exploderen. Waar mensen op de grens van het bestaansminimum al langer de rekeningen niet konden betalen zijn nu ook mensen met een gemiddeld inkomen aan de beurt. Wethouders en fractievoorzitters van lokale afdelingen van PvdA en GroenLinks willen een nationaal noodplan van het Kabinet: hogere lonen, compensatie voor meer mensen en ingrijpen in een falende energiemarkt.

Ook de fracties van GroenLinks Nissewaard en PvdA Nissewaard ondersteunen de oproep voor een nationaal noodplan. Wouter Struijk, PvdA-wethouder, Geert de Vries, PvdA-fractievoorzitter en Vera Bik, GroenLinks-fractievoorzitter hebben deze oproep daarom ondertekend. Beide partijen zijn van mening dat het minimumloon omhoog moet en dat een nationaal akkoord met werkgevers en vakbonden over loonstijging, ook voor de middeninkomens, noodzakelijk is.

Verder moeten de middelen en mogelijkheden voor compensatie van inwoners in de knel worden uitgebreid. De energietoeslag van honderden euro’s, enkel voor de mensen die tot 120 procent van het minimum verdienen, is ontoereikend. Ook moet de nationale overheid sturen in de energiemarkt. Torenhoge winsten voor energiebedrijven moeten aan banden worden gelegd. Het is belangrijk dat het kabinet de urgentie merkt en hiernaar handelt. De pijn van veel van de inwoners van onze steden en dorpen vraagt om een antwoord vanuit de landelijke overheid. 

Deel deze pagina: