Live Live

Glasvezel voor buitengebied Voorne-Putten!

Gepubliceerd: Dinsdag 21 mei 2019 19:03

Glasvezel voor buitengebied Voorne-Putten!

Glasvezel buitenaf start nu op korte termijn met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Regio - Vanmiddag werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de ambassadeurs, lokale verkopers, Economic Board Voorne-Putten en de wethouders van de vier gemeenten. Maar liefst 54,1% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten.

Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied.

De gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Lies van der Pol, wethouder gemeente Westvoorne, zegt hier namens de vier gemeenten het volgende over: "We zijn blij dat het gelukt is en dat de mensen in het buitengebied glasvezel krijgen. Het glasvezelnetwerk is belangrijk voor Voorne-Putten, omdat het bijdraagt aan het wonen en werken in ons gebied."

Glasvezel buitenaf start op korte termijn met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. De verwachting is dat de eerste bewoners begin 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel. De succesvolle glasvezelcampagne in het buitengebied is de basis voor het opstarten van de campagne voor fase 2. De bewoners die in aanmerking komen voor dit aanbod worden hier persoonlijk over geïnformeerd.

Deel deze pagina: