Live Live

Glenn Weijts verruilt De Zwerver Kinderdijk voor Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Dinsdag 22 februari 2022 13:22

Glenn Weijts verruilt De Zwerver Kinderdijk voor Hellevoetsluis

Hiermee speelt Hellevoetsluis al meteen in op het vertrek van Marley Dors naar Spijkenisse.

Hellevoetsluis - Zonder geluk vaart niemand wel en dat blijkt uit de komst van Glenn Weijts naar Hellevoetsluis. Derde elftalspeler Wesley Palstra, die een collega is van de vriendin van Glenn, wist namelijk te vertellen dat Glenn, nadat hij met zijn vriendin in Brielle was gaan wonen, op zoek was naar een club in de buurt. Dat liet de technische commissie van Hellevoetsluis zich geen 2x zeggen.

Navraag leerde namelijk dat menigeen erg enthousiast was over de kwaliteiten van de voetballer Glenn Weijts. Hij werd omschreven als sterk, iemand die met veel energie speelt, technisch goed is, positief en, ook niet onbelangrijk, een doelpuntenmaker. Na een eerste gesprek op woensdagavond liet de pas 23-jarige Glenn weten al dermate enthousiast te zijn dat hij snel een beslissing zou nemen. Dat hij een man van zijn woord is bleek toen hij na een week liet weten komend seizoen graag voor Hellevoetsluis uit te komen. Hiermee speelt Hellevoetsluis al meteen in op het vertrek van Marley Dors naar Spijkenisse.

Glenn begon bij Barenrecht in de F-jeugd met voetballen en speelde daar tot en met het 1e jaar A. Na 1 seizoen SC Feyenoord, wat volgens Glenn een leerzame tijd was, keerde hij weer terug bij Barendrecht. Als senior besloot hij naar SSS in Klaaswaal te gaan, om na 1 seizoen de overstap naar De Zwerver Kinderdijk te maken. Uiteindelijk heeft Glenn daar straks in totaal 4 seizoenen gevoetbald.

Naast de toch al fanatieke aanhang die Hellevoetsluis van nature heeft, neemt Glenn zijn eigen supportersschare mee, die wekelijks voor hem aan de kant staat. “Ik heb heel erg veel zin om volgend seizoen voor Hellevoetsluis te spelen en ik kijk er dan ook heel erg naar uit!”, aldus de sportcoach van Fitmakers.

Glenn omschrijft zichzelf als een voetballer die graag aanvallend voetbal speelt met veel drive naar voren en altijd met de wil om te winnen. “De verwachtingen die ik heb bij Hellevoetsluis zijn dat ik bij een gezellige vereniging terecht kom, waar iedere 14 dagen veel publiek aanwezig is. Ik hoop dat we bovenin de 2e klasse mee kunnen draaien of, wanneer Hellevoetsluis dit seizoen promoveert, wij ons in de eerste klasse kunnen handhaven! Graag draag ik daar mijn steentje aan bij.”

Deel deze pagina: