Live Live

Gluren bij de Buren op zoek naar acts en huiskamers

Gepubliceerd: Zaterdag 13 november 2021 17:38

Gluren bij de Buren op zoek naar acts en huiskamers

Enthousiaste bewoners stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt.

Nissewaard - Het gezelligste huiskamerfestival van Nissewaard vindt dit seizoen plaats op 13 februari 2022. De organisatie is op zoek naar lokale acts en huiskamers.

Het vloerkleed als podium

Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Enthousiaste bewoners stellen hun huiskamer open voor een act en voor publiek uit de buurt. Aan elke deelnemende huiskamer wordt één act gekoppeld die zondagmiddag drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van huiskamer naar huiskamer hoppen. Dit jaar is de organisatie ook op zoek naar een heel nieuw soort act: het Hobby Hoorcollege. Mensen die graag vertellen over hun passie krijgen een podium.

Aanmelden act/huiskamer

Vanaf 1 november tot 1 januari kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen. Alle wijken doen mee, dus van Heenvliet tot Abbenbroek, en van Zuidland tot Spijkenisse. Gluren bij de Buren biedt plaats aan amateurpodiumkunstenaars uit Spijkenisse en omgeving. Denk hierbij aan dans, theater, muziek, poëzie en nog veel meer! Wethouder Léon Soeterboek heeft er zin in: “Het is ontzettend leuk om in een huiskamer met een beperkt gezelschap zo dicht op ‘het podium’ te zitten. Dat schept een intieme sfeer en brengt de culturele diversiteit in onze gemeente heel dicht bij de inwoners. Ik weet zeker dat er weer veel te genieten zal zijn.”

Aanmelden als act? Bij Gluren bij de Buren wordt u gekoppeld aan een geschikte huiskamer en treed je in intieme setting op voor buurtgenoten. Uw huiskamer aanmelden? Meedoen met uw huiskamer betekent dat u voor één dag de directeur mag zijn van uw eigen kleine podium. Er wordt drie keer een klein feestje bij u thuis georganiseerd dat u mag begeleiden.

Algemene informatie

Datum: zondag 13 februari 2022

Tijden: 13:00 - 18:00 uur

Entree: Pay what you can

Website: www.glurenbijdeburen.nl

Aanmelden kan op www.glurenbijdeburen.nl

Foto: Maarten J. Eykman

Deel deze pagina: