Live Live

Goede berichten over SMC vragen om vervolg

Gepubliceerd: Woensdag 10 januari 2018 10:45

Goede berichten over SMC vragen om vervolg

Over de toekomst en de plannen van het SMC heeft PvdA Nissewaard vragen gesteld aan het college.

Spijkenisse - Vlak voor kerst zijn er positieve berichten verschenen over het Spijkenisse Medisch Centrum. Het SMC hoeft geen gebruik te maken van de garantie van de gemeente Nissewaard voor financiering van investeringen. Omdat er in 2017 goede resultaten zijn behaald, zijn er voldoende andere partijen die het SMC willen helpen bij de financiering van verbouwplannen.

De PvdA Nissewaard is blij met deze positieve berichten. Raadslid Dorothé Kieboom zegt: ”Het ziekenhuis is een onmisbare voorziening voor de inwoners van Nissewaard en omgeving. Daarom zijn we blij met investeringen en uitbreidingen die het SMC wil doen. Maar we willen meer: de huidige openingstijden van de Spoedpost van het SMC zien we graag uitgebreid naar 24 uur per dag.”

Over de toekomst en de plannen van het SMC heeft PvdA Nissewaard vragen gesteld aan het college. Zo wordt gevraagd wat het college kan doen ter ondersteuning van het SMC bij haar uitbreidingsplannen en hoe de wensen van inwoners van Nissewaard worden meegenomen in de plannen van het SMC. Omdat patiënten niet 24 uur per dag terecht kunnen in het SMC, moeten zij regelmatig met ambulances worden vervoerd naar een ander ziekenhuis. Aanrijtijden voor spoedritten worden al lange tijd niet gehaald op Voorne Putten en in Nissewaard: niet de gestelde 95 % van de ambulances is binnen 15 minuten ter plaatse bij een spoedmelding, maar nog geen 90%. Ook voor niet spoedeisende ritten van de ambulances lopen de wachttijden flink op, nu er steeds langer moet worden gezocht naar een bed voor de patiënt. Over die langere wachttijden is de PvdA zeer bezorgd. “Onacceptabel dat prestaties van ambulances en wachttijden steeds verder verslechteren in onze kwetsbare regio”, zegt Willem Heijdacker, kandidaat raadslid voor de PvdA Nissewaard. Heijdacker is tevens voorzitter van de Stichting Acute Zorg VPR.

Deel deze pagina: