Live Live

Golfclub Kleiburg is klaar voor de toekomst!

Gepubliceerd: Maandag 11 juni 2018 19:40

Golfclub Kleiburg is klaar voor de toekomst!

In dertig jaar tijd heeft de baan van Kleiburg zich ontwikkeld tot een volwassen en uitdagende baan. 

Brielle - Na een uitgebreide renovatie van 6 jaar, heeft burgemeester Gregor Rensen van Brielle op 9 juni jl. de gerenoveerde Golfbaan Kleiburg geopend op hole 17, de laatste hole die fors op de schop is gegaan.

Nadat genodigden een lichte lunch in het clubhuis hadden genoten en voorzitter Peter Rijneveldshoek een inspirerend welkomstwoord had gehouden, begaf het gezelschap zich, onder begeleiding van een viertal jeugdleden, richting hole 17.

Burgemeester Gregor Rensen gaf in zijn toespraak aan onder de indruk te zijn van de prachtige baan en de accommodatie op het grondgebied van de gemeente Brielle, een ware aanwinst voor de regio. Ook verwees hij naar het openbare karakter van de baan en de gastvrijheid, die de club hoog in het vaandel heeft staan, Hij zag met eigen ogen dat iedereen welkom is, jong, oud, beginner of gevorderd. Na zijn enthousiaste toespraak verrichte hij, onder grote belangstelling, de feestelijke openingshandeling, waarna senior lid Leo Splinter de eerste was om deze hole in te wijden. Daarna was het de beurt aan topgolfer en televisiecommentator Robert-Jan Derksen, die met een prachtige slag, de bal direct op de green sloeg. Als derde sloeg ook Rosanne Boere, het talentvolle jeugdlid van golfclub Kleiburg, een knappe bal vlakbij de green. Na het putten door de burgemeester en de golfers werd de baan als officieel geopend verklaard.

De middag werd afgerond met een receptie in het clubhuis, waar Robert-Jan Derksen aanhaalde hoe hij 30 jaar geleden speelde op de baan van Golfclub Kleiburg. In die dertig jaar heeft de baan van Kleiburg zich ontwikkeld tot een volwassen en uitdagende baan, waar het goed spelen is, zoals Robert-Jan het verwoordde.

Kleiburg behoort inmiddels tot de beste 50 banen in Nederland en met de recente verbeteringen en het professionele onderhoud zit er zeker nog meer in voor deze mooie baan.


Deel deze pagina: