Live Live

Gouden Haan uitgereikt aan OBS De Brandaris

Gepubliceerd: Woensdag 22 januari 2020 15:08

Gouden Haan uitgereikt aan OBS De Brandaris

Afgelopen vrijdag is door Kinderboerderij “De Kerkestee” aan groep 4 van OBS “De Brandaris” de gouden haan trofee uitgereikt.

Hellevoetsluis - Natuur & Milieu Educatie Kinderboerderij “De Kerkestee” heeft de gouden haan uitgereikt! Alle basisscholen in de gemeente Hellevoetsluis (buiten de gemeente is het op aanvraag) kunnen zich inschrijven voor leuke en leerzame lessen waar natuur en milieu centraal staan.

Elk schooljaar zijn er andere lessen behalve voor groep 3 en 4. Zij hebben elk schooljaar een terugkerende Waku Waku Quizles. Dit jaar hebben ze deze les in een andere vorm gegoten. Waku Waku 2.0. Waar voorheen de vragen Quizvorm werden gesteld, moeten de leerlingen nu zelf de vragen opzoeken.

De klas is vooraf in kleine groepjes verdeeld met een vader of moeder om te helpen met het voorlezen van de soms nog te moeilijke woorden. Bij elke vraag staat een bakje met A B of C erop. De leerlingen pakten een puzzelstukje uit het bakje van het juiste antwoord. Aan het einde hebben ze 16 puzzelstukjes. Welk groepje kon zijn puzzel het meest compleet maken. Er is aan de hand van een rekensom het aantal puzzelstukjes omgerekend naar een percentage. De winnaars hadden bijna 80% goed en de laatste klas zat op ruim 60% goed.

Groep 4 van OBS “De Brandaris” had de meeste puzzels goed. Afgelopen vrijdag is aan de klas dan ook de gouden haan trofee uitgereikt. Juf Diantha Gefeliciteerd! Waar winnaars zijn, zijn helaas ook verliezers. SBO “De Windroos won daardoor de poedelprijs. Ook deze is inmiddels uitgereikt. Gefeliciteerd!

Wilt u met uw klas dit schooljaar ook meedoen met een les, bel dan met de kinderboerderij voor meer informatie en alle mogelijkheden. Telefoonnummer 0181 311 484 of email beheerder01@outlook.com

Deel deze pagina: