Live Live

Gratis en snel parkeren op extra P+R De Dome

Gepubliceerd: Vrijdag 13 maart 2020 17:08

Gratis en snel parkeren op extra P+R De Dome

Voor deze Mobiliteitshub is gekozen voor het openbare parkeerterrein gelegen naast het gebouw De Dome van de Levende Steen Ministries.

Spijkenisse - Op woensdag 11 maart is de Mobiliteitshub P+R De Dome geopend. Het doel is om automobilisten te verleiden te parkeren bij deze hub en hier over te stappen op een bus, die in de spits iedere drie minuten rijdt, naar het metrostation Spijkenisse Centrum.

Wethouder Igor Bal (onder andere portefeuille verkeer en vervoer en duurzaamheid) en Roger Demkes (directeur De Verkeersonderneming) openden de Mobiliteitshub officieel.

De gemeente Nissewaard en De Verkeersonderneming zetten zich, vanuit de opgaven bereikbaarheid en duurzaamheid, onder andere in voor het stimuleren van alternatieven voor het autogebruik. Denk daarbij aan het stimuleren van gebruik van het openbaar vervoer en de fiets.

Voornaamste doel van deze locatie is om een aanvulling te bieden op de overige drie veelgebruikte P+R locaties in Spijkenisse. En om automobilisten te verleiden te parkeren bij deze Mobiliteitshub en over te stappen op de bus richting de metro. Op de P+R is een laadpunt voor elektrisch auto’s en het is de wens in de toekomst elektrische deelfietsen op het terrein te plaatsen.

Voor deze Mobiliteitshub is gekozen voor het openbare parkeerterrein gelegen naast het gebouw De Dome van de Levende Steen Ministries. De parkeercapaciteit is hier ca.130 parkeerplaatsen. In de spits rijdt er langs P+R De Dome iedere drie minuten een bus, die mensen direct naar de metro brengt.

Oftewel: met de komst van deze extra P+R vinden reizigers altijd parkeerplek en reist men comfortabel, gemakkelijk en snel naar de bestemming! Deze locatie is met name interessant voor forensen die op werkdagen vanaf het westelijk deel van Voorne-Putten met de auto reizen naar Spijkenisse Centrum, om vandaar verder te reizen naar onder andere Rotterdam en Schiedam.

De ervaring die met deze locatie wordt opgedaan wordt gebruikt om te bekijken of de Mobiliteitshub (hier of elders) doorontwikkeld kan worden als deeloplossing in de totale bereikbaarheidsopgave van de gemeente Nissewaard.

Deel deze pagina: