Live Live

Groen licht voor zonnepark Oostvoorne

Gepubliceerd: Woensdag 19 augustus 2020 11:38

Groen licht voor zonnepark Oostvoorne

Het zonnepark in Oostvoorne is naar verwachting in het najaar klaar.

Oostvoorne - Ook op de rioolwaterzuivering in Oostvoorne legt HVC een zonnepark aan. Het is het zesde zonnepark op rij dat het Waterschap Hollandse Delta samen met HVC realiseert op zes locaties van de rioolwaterzuiveringsinstallaties van waterschap Hollandse Delta.


Met de toekenning van SDE+-subsidie, een regeling om duurzame energieproductie te stimuleren, heeft HVC groen licht gekregen voor het zonnepark in Oostvoorne. Er komen 1.900 zonnepanelen die jaarlijks 651 megawattuur aan groene stroom gaan produceren. De zes zonneparken in Barendrecht, Goedereede, Middelharnis, Numansdorp, Zwijndrecht en Oostvoorne wekken in totaal bijna 7,3 gigawattuur op.

Barendrecht is met 7.000 zonnepanelen de grootste. Dan volgen Zwijndrecht (3.800 zonnepanelen), Middelharnis (3.300), Oostvoorne (1.900), Goedereede (1.700) en Numansdorp (1.000). In totaal wekken de zonnepanelen genoeg energie op om in de totale energiebehoeften van deze locaties te voorzien.

Heemraad rioolwaterzuivering, duurzaamheid en energie Leo Stehouwer: “Positief dat we samen met onze partner HVC een groot deel van onze duurzaamheidsopgave kunnen realiseren. Zo geven we invulling aan de energiedoelstelling van waterschap Hollandse Delta, namelijk energieneutraal in 2030.”


Deel deze pagina: